Crisis ADO Den Haag onder Kuyt duurt voort na 3-1 verlies tegen MVV Maastricht

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in Maastricht zijn derde nederlaag op rij geleden. Bij rust keek de ploeg van trainer Dirk Kuyt tegen een 2 – 1 achterstand aan.

De Hagenaars die wat goed hadden te maken na twee opeenvolgende nederlagen tegen respectievelijk Heracles Almelo en FC Den Bosch gingen vrijdagavond op bezoek bij MVV Maastricht. De basis opstelling week op één plaats af ten opzichte van die van vorige week. Tyrese Asante begon in de basis terwijl Dirk Carlson (geblesseerd) helemaal niet bij deze selectie zat. Ook Max de Waal die vorige week in de warming-up af moest haken was er in Maastricht niet bij.

1e Helft

Al na zevenen seconden keken de Hagenaars tegen een 1 – 0 achterstand aan door een treffer van centrumspits Koen Kostons uit een lage voorzet van Mart Remans. Opnieuw was de Haagse verdediging niet bij de les. De bezoekers waren sterker en deed veel meer doelpogingen dan de thuisclub maar deels pech en onkunde voorkwamen Haagse treffers.  Verheydt en tweemaal Xander Severina verzuimden om te scoren. Na de 2 – 0 na een kleine vijfentwintig minuten van Remans uit een voorzet van Jarne Steuckers deed ADO wat terug. Na een half uur scoorde Thomas Verheydt de aansluitingstreffer. MVV kreeg de bal bij een hoekschop niet uit de doelmond gewerkt, waarna ADO liefst vier pogingen nodig had om de bal binnen te werken. Vlak voor rust gaf Jordy Wehrmann een knap steekpassje op Severina maar zijn inzet werd gekeerd door de Belgische doelman Romain Matthys.

2e Helft

Binnen twee minuten was het Joël Zwarts die verzuimde om de gelijkmaker aan te tekenen door de bal van dichtbij over te koppen. Nog geen twee minuten later was het weer Zwarts die een lage voorzet van Gregor Breinburg voor het inlopen had maar ook nu wilde de bal er niet in. Met Komljenovic en Ćatić voor respectievelijk Wehrmann en Zwarts probeerde Kuijt de ploeg nieuwe impulsen te geven. Nauwelijks een minuut na deze wissels was het de thuisploeg die middels invaller Dailon Rocha, die de bal uit een steekbal van Sven Blummel kreeg aangespeeld, de stand op 3 – 1 bracht waarbij doelman Hugo Wentges in eerste instantie redde maar de bal daarna losliet. Hierna consolideerde de thuisploeg de voorsprong en kregen de bezoekers nog wel een paar mogelijkheden maar inzetten van invaller Amar Ćatić en  Verheydt gingen naast of werden kundig gepareerd door Matthys in het doel van de thuisploeg.

Achilleshiel

De achilleshiel van de Hagenaars blijft duidelijk de achterste linie . Net zoals tegen Heracles ook gebeurde en in minder mate tegen FC Den Bosch werd de achterhoede aan alle kanten voorbij gelopen, zonder dat de aanvallers van de thuisploeg ook maar een strobreed in de weg werd gelegd. De ruimtes in de Haagse defensie waren dermate groot dat de aanvallers van de Limburgers frank en vrij konden combineren. Ook het Haagse middenveld blonk nou niet bepaald uit in fel en geconcentreerd verdedigen en kort dekken en was veel te statisch.

Ondanks dat ADO zevenmaal op doel schoot (MVV vijfmaal) en tien hoekschoppen mocht nemen, tegen drie voor de thuisploeg, stonden de Hagenaars voor de derde maal op rij met lege handen. Volgende week zondag 28 augustus ontvangt de Residentieclub om 12.15 uur Jong Ajax in het Bingoal Stadion.

MVV Maastricht – ADO Den Haag :   3 – 1  (2 – 1)

Scoreverloop :  1e min. 1 – 0 Kostons, 24e min. 2 – 0 Remans, 31e min. 2 – 1 Verheydt, 68e min. 3 – 1 Rocha

Gele kaarten :  Hall, Klas, Verheydt (ADO Den Haag), Souren, Rocha (MVV Maastricht)

Scheidsrechter : Marc Nagtegaal

Toeschouwers :  4.098

Opstelling MVV Maastricht: Matthys, T.Zeegers, R.Zeegers, Waem, Labylle, Souren, Dzepar, Steuckers (76/Van Bommel), Blummel, Kostons (46/Rocha), Remans (90+4 Van Helden)

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Kemper, Werker, Asante ,Hall , Wehrmann (67/Komljenovic) , Klas (84/Esajas), Breinburg (88/Reinders), Zwarts (67/Ćatić), Verheydt, Severina (88/Struick)

Foto’s: ADOfans.nl