ADO vrouwen gaan nipt onderuit in oefenwedstrijd bij SGS Essen

De vrouwen van ADO Den Haag die midden in de oefenperiode zitten hebben zaterdagmiddag tegen het in de 1e Bundesliga uitkomende SGS Essen een nipte 2 – 1 nederlaag geleden. De wedstrijd werd afgewerkt op het Sportcentrum Helker Berg in het plaatsje Billerbeck. De Duitse vrouwen die iets verder zijn in deze oefenperiode verloren in deze periode met 4 – 1 van de vrouwen van PSV. De ploeg van trainer Sjaak Polak miste nogal wat speelsters zo waren doelvrouwe Barbara Lorsheyd en de op dit moment bij de WK 0/20 actieve Liz Rijsbergen niet van de partij. Bovendien kan Polak voorlopig nog geen beroep doen op Kirsten v/d Westeringh, Wiëlle Douma en Jannette van Belen.

1e Helft

De thuisploeg had in de beginfase de overhand en nam na ruim een kwartier spelen de leiding. De Haagse vrouwen hadden moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Zo’n tien minuten voor de rust verdubbelde de thuisclub de voorsprong die door de bezoekers hevig werd betwist vanwege vermeend buitenspel. Vlak voor het rustsignaal creëerde Nikki IJzerman een mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar de Duitse defensie wist het schot van Lobke Loonen te blokkeren.

2e Helft

Met Manon van Raay en Gina Viehoff als verse krachten voor Chloé Vande Velde en Lobke Loonen ging de ploeg van trainer Sjaak Polak op zoek naar de 2 – 1. Na vier minuten was het Jaimy Ravensbergen (foto) die op aangeven van Kayra Nelemans het net wist te vinden. Hoewel de Haagse vrouwen in de resterende tijd nog fanatiek op zoek gingen naar de gelijkmaker zat dat er niet meer in. Vermeldenswaardig is nog dat Loïs Wieringa van de beloften haar officieuze debuut in de hoofdmacht maakte door doelvrouw Grimmius zo’n tien minuten voor tijd te vervangen.

SGS Essen – ADO Den Haag:  2 – 1  (2 – 0)

Scoreverloop: 17e min. 1 – 0, 34e min. 2 – 0, 49e min. 2 – 1 Ravensbergen

Gele kaart(en) : Dankelman (ADO Den Haag)

Opstelling ADO Den Haag: Grimmius (79/Wieringa), Vonk, Stoop (75/Pijnacker-Hordijk), Nelemans, Raaijmakers (61/Dankelman), vande Velde (46/Van Raay), Ravensbergen, Loonen (46/Viehoff), IJzerman (67/Wammes), Van Oosten, Van der Wal