ADO Den Haag vrouwen opent oefenperiode met verlies tegen OH Leuven

De vrouwen van ADO Den Haag die sinds 27 juli weer in training zijn hebben zaterdagmiddag op het Pr.Irene Sportpark in Rijswijk hun eerste oefenwedstrijd afgewerkt. Met een aantal wijzigingen in de selectie (vertrokken zijn Hendriks, Dessing, van den Born, van Klink, Speelman, Verspaget en Amani) en nieuwe aanwas in de selectie (Noordermeer, Stoop, Loonen, van de Wal, Wammes en de Belgische Vande Velde)was het Belgische OH Leuven de tegenstander. Na een 0 – 0 ruststand trok de ploeg uit Leuven met  0 – 2 aan het langste eind.

De ADO vrouwen die nog zonder keeper Barbara Lorsheyd (vakantie), Liz Rijsbergen (actief op het WK O/20 in Costa Rica),  Jannette van Belen en topscorer Jaimy Ravensbergen (net terug van vakantie) aantraden waren in de eerste helft de licht bovenliggende partij zonder overigens tot echt uitgespeelde kansen te komen. De grootste kans was voor de van Excelsior overgekomen Daniëlle Noordermeer die vlak voor rust haar vrije trap op de kruising boven keepster Nicky Evrard (doelvrouwe van de Red Flames) uiteen zag spatten.

2e helft

Na de thee kwamen er diverse andere speelsters in het veld en kregen de bezoekers steeds meer de overhand waarbij keepster Isa Grimmius van de thuisploeg zich een paar maal onderscheidde door onder meer in een één op één situatie goed in te grijpen. Zo’n twintig minuten voor tijd kwamen de Belgische voetbalsters toch op voorsprong door Nurija van Schoonhoven. Aanvallend kon de ploeg van trainer Sjaak Polak daar weinig tegenover stellen. Meest opvallende speelster in de Haagse ploeg was nieuwkomer Chloé Vande Velde. De Belgische middenvelder gaf duidelijk haar visite kaartje af met haar inzet, inzicht en balgevoel. Uiteindelijk was het in slotminuut Valesca Ampoorter die de  eindstand op 0 – 2 bepaalde.   

Volgende oefenwedstrijd

De eerstvolgende oefenwedstrijd is zaterdag 20 augustus uit tegen SGS Essen een ploeg uit de Eerste Bundesliga.          

Karakteristieken

ADO Den Haag – OH Leuven:  0 – 2  (0 – 0)

Scoreverloop: 70e min. 0 – 1 Van Schoonhoven, 90e min. 0 – 2 Ampoorter

Gele kaarten: 2x (OHLeuven)

Scheidsrechter: Robin Straub

Toeschouwers:200

Opstelling ADO Den Haag: Grimmius, Vonk, Noordermeer (46/Pijnacker Hordijk), Nelemans (46/Stoop), VandeVelde, Van Raay, Douma (68/Burgers), Loonen (46/Viehoff), Ijzerman (71/Wammes), Van Oosten, Van der Wal (46/Van de Ende)

Opstelling OH Leuven: Evrard, Veefkind, Tysiak, Kees (57/Van Dijk), Coenraets, Van Schoonhoven, Janssens, Mertens, Detruyer, Cranshoff (68/Lameir), Eurlings (46/Poorter)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOfans.nl