Silicon Storks ziet geen kans om punten af te snoepen van Quick Amersfoort

Na de stop vanwege de Haarlemse honkbaldagen is de competitie weer hervat. Voor Silicon Storks stonden er in dit weekend drie ontmoetingen tegen Quick Amersfoort op het programma. Donderdagavond zou het eerste ’thuis’ duel worden afgewerkt op het complex van RCH in Heemstede maar de regen verhinderde dat waardoor de wedstrijd met een dag werd opgeschoven. Uiteindelijk leverde drie ontmoetingen met de ploeg uit Amersfoort geen punten op.  

Eerste wedstrijd vrijdag

Deze eerste wedstrijd eindigde voor de Hagenaars in een teleurstellende 0 – 10 nederlaag. Na de eerste inning keek de ploeg van coach Eugene Henson al tegen een 0 – 2 achterstand aan. Een stand die tot het begin van de 5e inning op het scorebord bleef staan. In de eerste helft van deze inning kwamen er maar liefst zeven mensen van de Amersfoortse ploeg over de thuisplaat en de bezoekers voegden daar in de 6e inning nog een punt aan toe. Na twee uur en een kwartier spelen  en zonder dat de Kijkduinbewoners nog wat terug konden doen gaf het scorebord na zeven innings een eindstand aan van 0 – 10 in het voordeel van Quick Amersfoort.

Pitchers

Darryl Jamoena, David van Heyningen, Joannes Verroen en Obed Hernandez kwamen gezamenlijk tot tweemaal drie slag, negenmaal vier wijd en ze incasseeerden acht honkslagen het veld van de Hagenaars maakten tien fouten. In totaal gooiden de Storks pitchers 141 ballen waarvan er 74 als slagbal genoteerd konden worden. Aan slag was het dramatisch bij de thuisploeg want er kon slechts één honkslag van rechtsvelder Sigmar Eustacia genoteerd worden.

Tweede wedstrijd zaterdag

In Amersfoort op Sportpark XLLease Park Dorrestein kon Silicon Storks net als de daag ervoor niet echt potten breken. Al na drei innings keken de Hagenaars tegen een 7 – 1 achterstand aan. In de 5e inning kwamen er nog eens vier mensen over de Haage thuisplaat en stond er een 11 – 1 stand op het scorebord. In de zesde inning zag de ploeg van coach Eugene Henson toch nog kans om wat terug te doen door driemaal over de thuisplaat te komen. In de drie daar opvolgende innings werd er niet meer gescoord zodat het scorebord een 11 – 4 eindstand aangaf.

Pitchers

Twan Naessens begon op de Haagse heuvel en hield het drie innings vol en noteerde tweemaal vier wijd en geen enkele keer drie slag. Hij gooide 65 ballen waarvan er 35 als strike genoteerd werden en kreeg zes honkslagen tegen die zeven punten voor de thuisploeg opleverde.  Het veld maakte in die periode vier fouten. Obed Hernandez nam het vervolgens over en gedurende die vijf innings noteerde hij tweemaal drie slag en eenmaal vier wijd en kreeg zes honkslagen tegen die vier punten voor de thuisploeg opleverde. In totaal gooide hij 67 ballen waarvan er 41 als slagbal genoteerd werden. Het veld maakte in zijn periode twee veldfouten.

Aanvallend

De Schepenatjesduinbewoners kwamen tot acht honkslagen wat vier punten opleverde. Midvelder Kevin van Veen kwam tweemaal over de thuisplaat en linksvelder Edvin Yrausquin en rechtsvelder Sigmar Eustacia namen de andere twee punten voor hun rekening.      

Zondag

De laatste wedstrijd van dit drieluik werd zondag op het complex in Kijkduin afgewerkt. In een puntenrijke wedstrijd trok de thuisploeg nipt met 14 – 16 aan het kortste eind. Storks nam in de eerste inning nog een 3 – 0 voorsprong en na drie innings gaf het scorebord een 9 – 6 stand aan. Bij het begin van de achtste inning stond de ploeg van coach Eugene nog steeds op voorsprong, 13 – 11. Hierna zag de ploeg uit Kijkduin de bezoekers weglopen want in de achtste inning kwamen er vier mensen over de thuisplaat en de Schapenatjesduinbewoners wisten maar één man over de thuisplaat te krijgen. In de negende en laatste inning kwam er nog een man van de bezoekers over de thuisplaat zodat Storks voor de derde keer in dit drieluik het onderspit dolf tegen de ploeg uit Amersfoort.

Pitchers

Voor de thuisploeg begon Mike van den Berg als startend pitcher en achtereenvolgens Johannes Verroen, Kelvin Knape en Kevin van Veen verschenen ook nog op de heuvel. Gezamenlijk gooiden ze 188 ballen waarvan er 105 als slagbal genoteerd werden. De Storks pitchers gooiden in totaal zevenmaal drie slag en achtmaal vier wijd, ze incasseerden achttien honkslagen en het veld van de thuisploeg ging dertien maal in de fout.

Aanvallend

Aan slag kwamen de Hagenaars tot vijftien honkslagen wat veertien punten opleverde. Beste slagman aan Haagse kant was Twan Naessens die begon als aangewezen slagman en later de positie van 1e honkman voor zijn rekening nam. Zijn slaggemiddelde was .667. Jurian Hansen die begon als 2e honkman en deze wedstrijd beëindigde als midvelder nam drie van de veertien punten voor zijn rekening. Bij de bezoekers was het rechtsvelder Amar van Zwieten die opviel door een homerun te slaan.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief