Silicon Storks houdt twee punten over aan drieluik met Hoofddorp Pioniers

De honkballers van Silicon Storks zijn dit weekend driemaal in actie gekomen. De voor donderdagavond geplande uitwedstrijd in Hoofddorp tegen de Hoofddorp Pioniers werd vanwege de overvloedige regenval verplaatst naar vrijdagavond. Zaterdagmiddag ontvingen de Hagenaars op het Schapenatjesduin in Kijkduin de Noord-Hollanders en zondagmiddag stond het laatste duel van dit drieluik op het programma weer in Hoofddorp.

Vrijdag

In deze wedstrijd moesten de Hagenaars met 8 – 3 hun meerdere erkennen in de Hoofddorpers. Na vijf innings keek de ploeg van coach Eugene Henson al tegen een 7 – 0 achterstand aan. In de eerste helft van de zevende inning verkleinde de ploeg uit Kijkduin de achterstand tot 7 – 3 waarna de thuisploeg in de gelijkmakende slagbeurt nog één man over de Haagse thuisplaat wisten te krijgen.  In de achtste en negende inning zagen de bezoekers geen kans meer om nog wat terug te doen zodat het scorebord een eindstand van 8 – 3 aangaf.

Storks pitchers

Voor de Hagenaars begon lefty Darryl Jamoena als startend pitcher en hij bleef 4.2 inning staan waarin hij acht honkslagen te verwerken kreeg wat zeven punten voor de Noord-Hollanders opleverde. Hij kwam tot viermaal drie slag en negenmaal vier wijd en gooide in zijn periode op de heuvel 108 ballen. Johannes Verroen nam het daarna over en hij kwam in 2.1 inning tot eenmaal drie slag en  noteerde geen enkele maal vier wijd, kreeg drie honkslagen tegen en zag eenmaal een speler van de thuisploeg over de thuisplaat komen. Verroen gooide 34 ballen. Kelvin Knape sloot de wedstrijd voor de Hagenaars af en stond  één inning op de heuvel en kreeg geen honkslagen tegen en zag ook niemand van de thuisploeg de thuisplaat passeren. Hij schakelde één man met drie slag uit en gaf geen vier wijd weg. Van de elf ballen die hij gooide werden er zeven als strike genoteerd.  In totaal ging het veld van Storks in deze wedstrijd achtmaal in de fout.

Storks aanvallend

Aan slag kwam de ploeg uit Kijkduin tot vijf honkslagen wat drie Haagse punten opleverde van respectievelijk linksvelder Kevin Martinez, 1e honkman Giornic Sille en Luis Gonzalez Garay die de wedstrijd afloot als 2e honkman.

Zaterdag

De wedstrijd op het Schapenatjesduin in Kijkduin die om 13.30 uur begon nam liefst vier uur en één kwartier in beslag. Na negen innings stond er een 4 – 4 stand op het scorebord en moest er verlengd worden. In de laatste 12e inning was het de thuisploeg die in de gelijkmakende slagbeurt toch nog de winst greep door nog één man over de thuisplaat te krijgen. Eindstand derhalve 5 – 4 voor de ploeg van coach Eugene Henson.

Wedstrijdverloop

De Hagenaars namen in de 1e inning een 1 – 0 voorsprong door een punt van 2e honkman Jurian Hansen. In de eerste helft van de 3e inning kwamen de bezoekers op een 1 – 2 voorsprong daarbij geholpen door een foutieve aangooi vanuit het midveld naar3e honkman Raibiently Mercalina en een verkeerde keuze door catcher Luis Gonzalez Garay wat de bezoekers twee punten opleverde. In de gelijkmakende slagbeurt boog de ploeg uit  Kijkduin de stand weer om in een 4 – 2 voorsprong. Bepalend in deze slagbeurt was de twee honkslag van aangewezen slagman Edvin Yrausquin die daarmee twee mensen over de thuisplaat zag komen. Door geraakt werper van Mecalina waarbij alle honken door Storks mensen bezet waren was het midvelder Kevin van Veen die de stand op 4 – 2 kon brengen. Deze stand bleef tot de 7e inning op het scorebord staan maar zoals zo vaak dit seizoen hielp de thuisploeg de gasten weer in het zadel door onnodige fouten en keuzes waardoor de stand weer in evenwicht was (4 – 4). Doordat de stand na negen innings nog steeds 4 – 4 was moest er verlengd worden. In de 10e en 11e inning zagen de ploegen geen kans om wat aan de stand te veranderen en ook in de eerste helft van de 12e inning kwam er geen verandering in de stand. Het venijn zat uiteindelijk in de staart want het was 2e honkman Jurian Hansen die eindstand op 5 – 4 bepaalde.

Storks pitchers

Als startend pitcher begon Twan Naessens die het zes innings vol hield en in die periode kreeg hij zes honkslagen tegen wat drie punten voor de bezoekers opleverde. Johannes Verroen nam het hierna over en bleef vijf innings staan, in die periode kreeg hij vier honkslagen tegen wat één punt voor de gasten betekende. Edvin Yrausquin die de wedstrijd begon als aangewezen slagman en daarna optrad als 1e honkman sloot de wedstrijd voor de thuisploeg op de heuvel af en incasseerde één honkslag wat geen gevolgen had voor de score. In totaal gooiden de Storks pitchers 191 ballen waarvan er 122 als strike genoteerd werden. Gezamenlijk noteerden ze achtmaal vier wijd en achtmaal drie slag en het veld van de Hagenaars maakte vier fouten.

Aanvallend

De slagmensen van Storks kwamen tot elf honkslagen waarbij catcher Luis Gonzalez Garay die vijfmaal aan slag kwam een slaggemiddelde van .600 noteerde.      

Zondag

De derde en laatste wedstrijd in Hoofddorp ging voor de ploeg uit Kijkduin kansloos verloren. Na de eerste helft van de zevende  inning stond er een 11 – 1 eindstand op het scorebord. Alleen in de 4e inning konden de bezoekers wat terugdoen in de persoon van Kevin van Veen die als midvelder aan de wedstrijd begon en later nog op de heuvel zijn opwachting maakte. Vooral in de in de zesde inning maakte de thuisploeg het verschil toen er vijf mensen over de thuisplaat kwamen en de stand van 6 – 1 opvoerden naar 11 – 1.

Storks pitchers

Voor de Hagenaas  begon lefty Mike van den Berg als starter in 5.2 inning kreeg hij acht honkslagen tegen en zag negen mensen over de thuisplaat komen. Vervolgens was het Kevin van Veen die zijn positie als midvelder inruilde voor die van pitcher in 0.1 inning incasseerde hij drie honkslagen en dat resulteerde in twee punten voor de gastheren. Samen kwamen ze tot vijf keer vier wijd en vijf keer drie slag.  Het veld van Storks noteerde acht fouten. Van de 121pitchesdie Van den Berg en Van Veen gooiden werden er 70 als strike beoordeeld.

Slagprestaties Storks

De slagmensen uit Kijkduin kwamen tot zes honkslagen waarbij 1e honkman Quendryson Reinilia tot een slaggemiddelde van .500 kwam.   

Kleine zomerstop

De eerstvolgende wedstrijd staat voor de Schapenatjesduinbewoners voor donderdag 21 juli op het programma als Quick Amersfoort op bezoek komt. 

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief