Silicon Storks doet zich zowel zaterdag als zondag tekort tegen RCH Memorie Sieraden

Na het verloren uitduel afgelopen donderdagavond in Heemstede (14 – 8) stonden er dit  weekend nog twee ontmoetingen met RCH Memorie Sieraden op het programma.

Zaterdag
Deze zaterdag op de datum dat de Kijkduinbewoners het zeventigjarig bestaan vierde en er op het Schapenatjesduin complex veel festiviteiten en activiteiten op het programma stonden begon het team van coach Eugene Henson om 13.00 uur aan de wedstrijd tegen de Noord-Hollanders die ruim drie en half uur in beslag nam. Na een 6 – 2 voorsprong bij aanvang van de 8e inning leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg maar in deze inning zakte de ploeg van coach Eugene Henson volkomen door het ijs en kwamen er liefst zeven mensen van de bezoekers over de Haagse thuisplaat en voegden daar in de 9e en laatste inning nog drie punten aan toe zonder dat de Kijkduinbewoners daar aanvallend nog iets tegenover konden stellen. Eindstand derhalve 6 – 12. Overigens was dit niet de eerste keer dat de Hagenaars een zeker lijkende overwinning vlak voor het einde van de wedstrijd weggaven.

Storks Pitchers
Twan Naessens begon als startend pitcher en die hield het zes innings vol en kreeg in die periode vier honkslagen tegen wat twee punten voor de bezoekers opleverde. Vervolgens was het Johannes Verroen die in de ene inning dat hij op de heuvel stond drie honkslagen moest toestaan wat in vier punten resulteerde. Ook Kevin van den Berg en Edwin Yrausquin konden in het restant van deze wedstrijd de slagmensen uit Heemstede niet in bedwang houden want zij incasseerden respectievelijk drie en vier honkslagen wat in totaal zes punten opleverden voor de bezoekers.

Gezamenlijke cijfers Storks pitchers
Ze gooiden in totaal 177 ballen waarvan er 114 als strike beoordeeld werden. Of te wel viermaal vier wijd en vijf maal drie slag. Ze kregen veertien honkslagen tegen en het veld van de thuisploeg maakte acht fouten.

Aanvallend
De slagmensen van de jubilaris produceerden tien honkslagen. Luis Gonzalez Garray die als catcher begon en later als 2e honkman optrad en 3e honkman Raibiently Mercalina hadden met .500 het beste slaggemiddelde. Naast Kevin van Veen, Quinten Rigters, Joshua Ernestina en Ruben Scheurkogel waren zij verantwoordelijk voor de zes Haagse punten.

Zondag
Deze laatste ontmoeting in dit drieluik vond plaats in Heemstede en leverde opnieuw geen punten op voor de Hagenaars. Na bijna drie uur gaf het scorebord een nipte 3 – 2 overwinning op voor de thuisploeg.

Scoreverloop
In de eerste inning namen de gastheren een 2 – 0 voorsprong. In de 3e inning trokken de Kijkduinbewoners de stand weer gelijk door punten van korte stop Kelvin Knape en catcher Luis Gonzalez Garray die een homerun sloeg. De stand van 2 – 2 bleef tot de 9e inning staan waarna de thuisploeg in de gelijkmakende slagbeurt toch nog kans zag om het winnende punt over de Haagse thuisplaat te krijgen (3 – 2).

Storks pitchers
Het team van coach Eugene Henson begon met Mike van den Berg, de beste pitcher waarover de Hagenaars kunnen beschikken. Hij hield het ruim zeven innings vol en gooide in die periode viermaal vier wijd en viermaal drie slag, kreeg negen honkslagen tegen en moest twee punten incasseren en het veld liet hem tweemaal in de steek. Hierna was het Johannes Verroen die de wedstrijd volmaakte voor de bezoekers. Hij noteerde tweemaal vier wijd, nulmaal drie slag hij kreeg twee honkslagen tegen wat het winnende punt betekende voor de Noord-Hollanders.

Aanvallend
De slagmensen van Storks kwamen tot vier honkslagen waarbij Kelvin Knape als beste slagman tot een gemiddelde van .667 kwam.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos