Geen punten voor Silicon Storks in uitduel tegen RCH Memorie sieraden

Storks coach Eugene Henson

´╗┐Donderdagavond zijn de honkballers van Silicon Storks in Heemstede begonnen aan het drieluik met RCH Memorie Sieraden. Zaterdag 25 juni vind de tweede wedstrijd in Kijkduin plaats en zondag de derde ontmoeting opnieuw in Heemstede.

Donderdagavond

Na drie innings keek de ploeg van coach Eugene Henson (foto) al tegen een 6 – 0 achterstand aan die na zes innings was opgelopen naar 10 – 0. In de eerste helft van de zevende inning deden de Hagenaars wat terug door tweemaal de thuisplaat van de gastheren te passeren (10 – 2). Na de gelijkmakende slagbeurt stond er een 11 – 2 stand op het scorebord waardoor de Kijkduinbewoners aan de achtste inning konden beginnen en de achterstand terugbrachten tot 11 – 8. De thuisploeg had het laatste woord en met drie punten eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 14 – 8 overwinning voor de ploeg uit Heemstede.

Pitchers Storks

Voor de Schapenatjesduinbewoners begon lefty Darryl Jamoena als startend pitcher en in de vijf innings dat hij op de heuvel stond moest hij negen honkslagen incasseren wat zeven punten voor de thuisploeg opleverde en het veld van de Hagenaars maakte zes fouten. Achtereenvolgens David van Heyningen, Johannes Verroen en Edvin Yrausquin die als aangewezen slagman aan deze wedstrijd begon maakten ook nog hun opwachting op de heuvel. In deze drie innings moesten ze zes honkslagen toestaan wat zeven punten voor de Noord-Hollanders opleverde en het veld van de Hagenaars maakte in die periode zes fouten. Gezamenlijk gooiden de Haagse pitchers 171 ballen waarvan er 84 als strike genoteerd werden. Of te wel de Haagse pitchers kwamen tot elfmaal vier wijd, viermaal drieslag, ze kregen vijftien honkslagen tegen en het veld maakte twaalf fouten.

Aanvallend

De slagmensen van Storks kwamen tot negen honkslagen wat acht punten opleverde. Beste slagmensen aan Haagse kant waren Edvin Yrausquin en 2e honkman Raibiently Mercalina met ieder een slaggemiddelde van .500

Zaterdag

Komende zaterdag als Storks haar 70e verjaardag viert wordt het tweede duel van dit drieluik afgewerkt in Kijkduin, de wedstrijd begint om 13.00 uur.

Redactie : Rob Blankenstein

Foto : Archieffoto ( Fred Reuling)