Silicon Storks vergeet 3e duel winnend af te sluiten

Na de ’thuis’ nederlaag afgelopen donderdag die met 4 – 12 verloren ging stonden er dit weekend nog twee wedstrijden tegen DSS/Kinheim op het programma. De tweede wedstrijd in Haarlem ging ook verloren voor de residentiebewoners en wel met 16 – 11. De derde en laatste wedstrijd in Kijkduin ging onnodig met 4 – 9 verloren.    

Zaterdag

In het Pim Mullier stadion in Haarlem begonnen de Hagenaars tegen de Haarlemmers aan slag en namen een 0 -2 voorsprong maar die voorsprong was van korte duur want in de gelijkmakende 1e inning nam de thuisploeg een 5 – 2 voorsprong die in de 2e inning werd uitgebouwd naar een 8 – 2 score. In de 3e inning verkleinde de Kijkduinbewoners de achterstand tot drie punten en stond er bij het begin van de 4e inning een 8 – 6 stand op het scorebord. Bij het begin van de 8e inning was de score inmiddels opgelopen naar een 16  – 8  tussenstand. In deze inning zagen de Schapenatjesduinbewoners nog kans om drie punten te scoren en de achterstand terug te brengen tot 16 – 11. In de laatste negende inning kwam er geen verandering meer in de stand zodat de twee punten in Haarlem bleven.    

Storks pitchers

Johannes Verroen begon voor het team van coach Eugene Henson op de Haagse Heuvel en hij hield het vier innings plus één man vol. In die periode kreeg hij vijf honkslagen tegen en hij zag liefst tien Haarlemmers over de thuisplaat komen en in Storks maakte in die periode tien veldfouten. Hierna werd hij afgelost door Kevin van Veen die gedurende de twee innings dat hij de verdediging leidde acht honkslagen tegen kreeg en zes mensen van de thuisploeg de thuisplaat zag passeren, het veld liet hem zes keer in de steek. Edvin Yrausquin was hierna aan de beurt om de Haarlemse slagploeg in bedwang te houden en hij slaagde daar inderdaad in gedurende de resterende inning plus de twee man die hij tegenover zich kreeg.

Gezamenlijke cijfers Storks pitchers

Er werden door de Storks pitchers in totaal 203 ballen gegooid waarvan er 115 als strike werden genoteerd. Hert veld van de Hagenaars maakten zestien fouten. Aan slag noteerde Storks elf honkslagen waarvan catcher Joel Hernandez er drie voor zijn rekening nam. De thuisploeg stelde daar dertien honkslagen tegenover.

Zondag

Gemiste kans voor Srorks

De laatste wedstrijd van dit drieluik werd zondagmiddag in Kijkduin afgewerkt. De thuisploeg ging na tien innings uiteindelijk met 4 – 9 onderuit.

Na een 1- 0 voorsprong in de 1e inning werd het in de 2e inning gelijk door vier wijd nadat alle honken door de Haarlemmers bezet waren. In de 4e inning namen de Kijkduinbewoners weer een 2 – 1 voorsprong. In de 5e inning werd de stand weer door de bezoekers gelijk getrokken (2 – 2) waarna in de 6e inning Storks weer op een 4 – 3 voorsprong kwam en startend pitcher Mike van den Berg inmiddels plaats had gemaakt voor Twan Naessens. Bij aanvang van de 8e inning stond deze stand nog steeds op het scorebord maar bij twee nullen aan de kant van de bezoekers en het derde honk bezet volgde er een honkslag richting de tweede honkman van Storks Jurian Hansen die de bal helaas door zijn benen zag verdwijnen en in plaats van de derde nul betekende dat de gelijkmaker (4 – 4) en dat was uiteindelijk bepalend dat de thuisploeg geen twee punten aan deze wedstrijd overhield. Bij aanvang van de 9e inning begon Darryl Jamoena op de Haagse heuvel en in deze inning werd er niet meer gescoord zodat er kon worden begonnen aan de 10e inning. In de slagbeurt van de bezoekers moest Jamoena vijf punten incasseren na vier honkslagen. In de gelijkmakende slagbeurt kon de ploeg van coach Eugene Henson geen potten meer breken en zag de zeker gewaande twee punten alsnog met de bezoekers naar Haarlem verdwijnen.

Gezamenlijke cijfers Storks pitchers

In totaal gooiden ze 179 ballen waarvan er 96 als slagbal genoteerd werden. Het Storks veld maakte vijf fouten en de Schapenatjesduinbewoners kregen negen honkslagen tegen. De punten van de thuisploeg werden binnengelopen door Jurian Hansen, Sigmar Eustacia en linksvelder Kevin van Veen passeerde tweemaal de thuisplaat. 

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos