Silicon Storks kan niet stunten tegen koploper HCAW

Na het ruime verlies in de eerste wedstrijd (12 – 1) van het drieluik tegen koploper HCAW stonden er nog twee wedstrijden op het programma.  Zaterdag in Bussum had er voor de Hagenaars meer ingezeten dan de 3 – 2 nederlaag. Zondag hield de ploeg van coach Eugene Henson het lang vol maar slikte uiteindelijk met de cijfers 0 – 6 de derde nederlaag op rij tegen de Busummers. 

Zaterdag

De tweede wedstrijd in Bussum eindigde voor de het team van coach Eugene Henson in een nipte 3 – 2 nederlaag. Na drie innings stond er een 2 – 2 stand op het scorebord waarbij de twee Haagse punten over de thuisplaat werden gebracht door catcher Joel Hernandez en aangewezen slagman Kevin van den Berg . In de 5e inning voegde de thuisploeg daar nog één punt aan toe en waren de Kijkdhuinbewoners niet meer bij machte om nog wat aan de stand van 3 – 2 te veranderen. Voor de Hagenaars vielen er vijf honkslagen te noteren.

Pitchers

Voor Silicon Storks begon Twan Naessens op de heuvel en hij hiel het zeven innings plus twee man vol en reeg in die periode negen honkslagen tegen en het veld maakte gedurende het optreden van Naessens drie fouten. In totaal gooide de Hagenaar 104 ballen waarvan er 70 als slagbal genoteerd konden worden. Johannes Verroen nam het daarna op de heuvel over en gooide slechts drie ballen die wel alle drie als strike genoteerd werden. Het duel nam twee uur en twintig minuten in beslag.

Conclusie tweede duel

Een wedstrijd waar meer in had gezeten voor de ploeg uit Kijkduin zeker als aan slag beter gepresteerd gaat worden.  Slechts drie spelers hadden een slaggemiddelde van 0.250 of hoger. 

Zondag

Bij het derde duel kwamen de bezoekers in de 1e inning op een 0 – 1 voorsprong die bleef staan tot de 4e inning waarna de ploeg uit Bussum er weer twee punten aan toevoegde. Na zes innings was de score opgelopen naar 0 – 5 en in de zevende inning werd de eindstand van 0 – 6 bereikt. In de gelijkmakende slagbeurt voor de thuisploeg in deze inning verzuimde de Hagenaars om wat terug te doen met het 2e en 3e honk bezet en ene nul waren er scoringskansen maar de thuisplaat werd niet bereikt. In de 8e en 9e inning kwamen er geen mensen meer over de thuisplaat en dolf Storks opnieuw het onderspit tegen de koploper.

Pitchers

Voor de Schapenatjesduinbewoners begon Mike van den Berg met pitchen en hij werd na vijf innings afgelost door Kevin van Veen die de wedstrijd uitgooide. Gezamenlijk gooiden ze 144 ballen waarvan er 83 als slag genoteerd konden worden. Ze kregen tien honkslagen tegen en het veld van de thuisploeg maakte zes fouten.

Aanvallend te zwak

In de wedstrijd van zondag kon maar één honkslag genoteerd worden voor de Kijkduinbewoners. Zaterdag waren dat er vijf en in de wedstrijd van afgelopen donderdag waren het aantal honkslagen ook op de vingers van één hand te tellen namelijk twee. Dat is op dit moment de voornaamste opdracht voor coach Eugene Henson, naast de te smalle bezetting van zijn pitchingstaf, om verbetering aan te brengen in de prestaties aan slag van zijn team.         

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos