Silicon Storks houdt twee punten over aan drieluik met Hoofddorp Pioniers

Na de 15 – 2 nederlaag afgelopen donderdag in en tegen Hoofddorp Pioniers eindigde het tweede duel zaterdag in Kijkduin in een 2 – 20 afstraffing maar zondag herstelde de Hagenaars zich bewonderenswaardig door met een 0 – 4 winst uit Hoofddorp te vertrekken.  

Zaterdag

In de 1e inning nam de thuisploeg nog een 2 – 0 voorsprong door punten van linksvelder Edvin Yrausquin en rechtsvelder Sigmar Eustacia. Hierna was het alleen nog maar de bezoekers die de wedstrijd dicteerden. In de 2e inning kwamen er al vijf mensen over de Haagse thuisplaat gevolgd door vier man in de 4e inning en in de 5e inning kreeg de thuisploeg liefst elf punten om de oren zodat er na deze inning al een 2 – 20 stand op het scorebord stond wat tevens na zeven innings de eindstand was.

Pitchers

Voor de Kijkduinbewoners begon Twan Naessens op de heuvel die na één inning en twee man werd afgelost door Kevin van Veen die het twee innings en één man volhield. Bij de stand 2 – 9 mocht David van Heyningen het overnemen maar in de periode dat hij op de heuvel stond kreeg hij twee man tegenover zich waarbij hij liefst elf mensen over de thuisplaat zag komen en het scorebord inmiddels een stand van 2 – 20 in het voordeel van de bezoekers aangaf. Linksvelder en verantwoordelijk voor één van de twee punten voor Storks Edvin Yrausquin gooide de wedstrijd uit en in de twee innings plus één man zag hij geen Pionier mensen meer over de thuisplaat komen.

Gezamenlijke cijfers

De Storks pitchers gooiden gezamenlijk 156 ballen en daarvan werden er 81 als strike genoteerd. Zestien hits kreeg het veld van de Schapenatjesduinbewoners te verwerken terwijl Storks acht honkslagen produceerde. Het aantal veldfouten bedroeg aan Haagse zijde acht. De wedstrijd nam zaterdagmiddag twee uur en vijftig minuten in beslag.

Opmerkelijkste Storks speler

De meest opmerkelijke speler aan de kant van het team van coach Eugene Henson was linksvelder Edvin Yrausquin die twee honkslagen achter zijn naam kreeg, één punt scoorde en in zijn periode als pitcher geen punten tegen kreeg.  

Zondag  

De vierde wedstrijd zondagmiddag in Hoofddorp leverde een aangename verrassing op. De ploeg van coach Eugene Henson hield het veld gesloten en zag kans om vier mensen over de thuisplaat van de thuisploeg te brengen waardoor er na negen innings een 0 – 4 eindstand op het scorebord stond. In de 1e inning namen de Hagenaars een 0 – 1 voorsprong die in de 9e en laatste inning werd uitgebreid met nog eens drie punten.

De punten werden binnen gelopen door 1e honkman Jurian Hansen, catcher Joel Hernandez, rechtsvelder Sigmar Eustacia en linksvelder Kevin van Veen.  

Pitchers

Mike van den Berg was de startende pitcher en hij hield het liefst acht innings vol en gooide in die periode 106 ballen waarvan er 70 als strike genoteerd konden worden. In de laatste 9e inning maakte Johannes Verroen de wedstrijd voor de Hagenaars vol waarvoor hij 13 pitches nodig had waarvan er 7 als slagbal genoteerd werden. Vermeldenswaardig is zeker het gegeven dat het Haagse veld de pitchers zondagmiddag niet in de steek lieten  en Van den Berg maar vier honkslagen tegen kreeg.      

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos