Silicon Storks geen partij voor Twins Oosterhout in eerste wedstrijd

De honkballers van Silicon Storks zijn donderdagavond begonnen aan het drieluik met Twins Oosterhout. In deze wedstrijd op het Sportpark De Slotbosse Toren trokken de Hagenaars met 13 – 3 aan het kortste eind die na acht innngs gespeeld was en twee uur en driekwartier in beslag nam.

Storks keek na drie innings al tegen een 7 – 1 achterstand aan. Na zes innings was de score opgelopen naar een 9 – 2 voorsprong voor de Brabanders en voegden daar in de twee opeenvolgende innings nog vier punten aan toe zodat zoals bovenstaand vermeld het team van coach Eugene Henson (foto) met een 13 – 3 verlies de terugreis naar Kijkduin kon aanvangen.

Pitchers

Voor de Hagenaars begon lefty Darryl Jamoena op de Haagse heuvel en bleef daar zes innings staan. In die periode kreeg hij acht honkslagen tegen en hij zag negen Twins spelers de thuisplaat passeren en het veld liet hem viermaal in de steek. Vervolgens waren het David van Heyningen en Johannes Verroen die gezamenlijk vier slagmensen tegenover zich kregen waarbij ze drie honkslagen tegen kregen wat resulteerde in vier punten voor de gastheren. In die periode vielen er vier veldfouten te noteren. In totaal gooiden de Haagse pitchers 152 ballen waarvan er 78 als strike genoteerd konden worden.

Slagprestaties

Voor de Kijkduinbewoners konden er vijf honkslagen genoteerd worden wat uiteindelijk drie punten opleverde. Aangewezen slagman Kevin van Veen, linksvelder Rayendly Djaoen en korte stop Raibiently Mercalina brachten de Haagse punten over de thuisplaat.  

Zaterdag

Komende zaterdag 14 mei om 13.30 uur wordt de tweede wedstrijd afgewerkt op het Schapenatjesduin in Kijkduin.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archieffoto (Fred Reuling)