Silicon Storks geeft zekere winst in Kijkduin in laatste inning weg aan Twins

Na de 13 – 3 nederlaag afgelopen donderdagavond in Oosterhout stonden er zaterdag (thuis) en zondag (uit) nog twee ontmoetingen met de Brabanders op het programma. Ondanks de drie nederlagen hebben de Hagenaars het met name zaterdag in Kijkduin laten liggen toen ze ondanks een 4 – 1 voorsprong bij het begin van de negende inning geen kans zagen om de winst in eigen huis te houden.    

Zaterdag

Op het Schapenatjesduin in Kijkduin trok de ploeg van coach Eugene Henson tegen Twins Oosterhout opnieuw aan het kortste eind. Na negen innings stond er ondanks een 4 – 1 voorsprong bij het begin van die negende inning toch een 4- 7 eindstand op het scorebord.

Wedstrijdverloop

In de eerste zes innings vielen er geen punten te noteren en hielden de pitchers van beide  ploegen de slagmensen aardig in bedwang. In de zevende inning nam de thuisploeg een 2 – 1 voorsprong die ze in de achtste inning uitbreidde naar een 4 – 1 score. Waar het thuispubliek verwachte dat de Kijkduinbewoners met een marge van drie punten de winst wel over de streep zouden trekken kwamen bedrogen uit. In de negende en laatste inning kwamen er voor de gasten liefst zes mensen over de thuisplaat en in de gelijkmakende slagbeurt zagen de Hagenaars geen kans meer om iets terug te doen zodat er uiteindelijk een 4 – 7 eindstand op het scorebord stond. De wedstrijd nam in totaal drie uur en één kwartier in beslag. Voor Storks werden de punten over de thuisplaat binnengelopen door Joel Hernandez, Edvin Yrausquin, Jurickson Fecunda en Raibiently Mercalina.

Pitchers

Voor de thuisploeg begon Twan Naessens op de heuvel en in de zes innings plus ććn man die hij tegenover zich had kreeg hij vijf honkslagen tegen en hij zag één man over de Haagse thuisplaat komen. Johannes Verroen nam het hierna over maar na twee man werd hij alweer afgelost door Kevin van Veen die de wedstrijd uit zou gooien. In de twee innings dat hij de verdediging leidde kreeg hij vier honkslagen tegen en hij zag zes Brabanders over de thuisplaat komen. In totaal gooiden de Haagse pitchers 157 ballen waarvan er 96 als slagbal genoteerd konden worden. Het veld van de Hagenaars ging maar tweemaal in de fout.        

Zondag

Deze wedstrijd ging voor de Hagenaars kansloos verloren. Binnen zeven innings was het gedaan met Storks in Oosterhout. Via tussenstanden van 3 – 0 (1e inning), 5 – 0 (3e inning) en nog eens zeven punten in de 6e inning die werden toegevoegd door de thuisploeg mocht de ploeg van coach Eugene Henson in de eerste helft van de zevende inning nog een keer aan slag.  Dat zette voor de residentie bewoners geen zoden aan de dijk zodat er op het scorebord een 12 – 0 eindstand voor de gastheren te zien was. De relatief snelle wedstrijd nam twee uur en een kwartier in beslag.

Pitchers

Voor Silicon Storks was lefty Mike van den Berg de startende pitcher die het vijf innings plus één man volhield. In die periode kreeg hij negen honkslagen tegen en kwamen er acht man over de thuisplaat van Twins en het veld van de ploeg uit Kijduin liet hem zes keer in de steek. Johannes Verroen maakte de wedstrijd op de Haagse heuvel af en hij kreeg drie honkslagen tegen en zag vier man van de thuisploeg over de thuisplaat komen.

Gezamenlijke cijfers Van den Berg en Verroen

Ze gooiden 135 ballen waarvan er 82 als strike genoteerd werden en ze kregen in totaal twaalf honkslagen tegen (waaronder een homerun van catcher Jason Halman) en het Haagse veld liet de pitchers zeven maal in de steek. 

Komende tegenstander

In het volgende drieluik is  HCAW uit Bussum de tegenstander. Donderdag 19 mei om 19.30 uur de ‘thuis’wedstrijd in het Familie Stadion van Neptunus in Rotterdam. Zaterdag de uitwedstrijd in Bussum en zondag de tweede thuiswedstrijd maar dan in Kijkduin. 

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos