Silicon Storks begint drieluik tegen DSS/Kinheim met verlies

Deze week staat er voor de honkballers van Silicon Storks het drieluik op het programma met DSS/Kinheim uit Haarlem. Het eerste duel vond donderdagavond plaats in het Familie Stadion van Curaçao Neptunus in Rotterdam waar de Hagenaars hun avondwedstrijden afwerken vanwege het, zoals bekend,  ontbreken van een eigen lichtinstallatie op het Schapenatjesduin in Kijkduin.  

Na drie innings keken de Hagenaars tegen een 0 – 5 achterstand aan. In de zesde inning voegden de Haarlemmers daar nog eens zeven punten aan toe waarna het team van coach Eugene Henson ook drie mensen over de thuisplaat kreeg waarvoor 2e honkman Jurian Hansen, catcher Joel Hernandez en linksvelder Kevin van Veen verantwoordelijk waren. In de 8e inning was het opnieuw Joel Hernandez die nog een punt voor de Kijkduinbewoners over de Haarlemse thuisplaat bracht zodat de eindstand na negen volledige innings 4 – 12 was in het voordeel van de bezoekers.

Pitchers

Darryl Jamoena begon op de Haagse heuvel en hield het twee innings plus één man vol en kreeg in die periode twee honkslagen tegen en zag vijf Haarlemmers over de thuisplaat komen.  Twan Naessens was de volgende op de heuvel en inde drie innings dat hij de verdediging leidde zag hij ook vijf mensen over de thuisplaat komen waarbij hij drie honkslagen moest incasseren. David van Heyningen loste Naessens heel kort af en kreeg twee punten te verwerken. Kelvin Knape tot slot maakte de wedstrijd vol voor de thuisploeg en in de drie innings plus twee man die hij tegenover zich kreeg moest hij drie honkslagen incasseren maar zag hij geen tegenstanders meer over de thuisplaat komen.

Gezamenlijke cijfers pitchers

De Storks pitchers gooiden in totaal liefst 208 ballen waarvan er 102 als strike genoteerd konden worden. Het veld van de Schapenatjesduinbewoners maakte zeven fouten.

Twee resterende wedstrijden

Komende zaterdag volgt de tweede ontmoeting  in Haarlem en zondag de tweede thuiswedstrijd maar nu gewoon in Kijkduin, aanvang: 13.00 uur.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Robert Bos