HRC laat winst uit handen glippen tegen Eemland

HRC begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de vierde minuut al een penalty kick. Lorenzo Groos kickte hem tussen de palen: 3-0. Een minuut of zes later volgde er een penalty kick voor Eemland: 3-3. In de twintigste minuut scoorde Jordy Hop een try. De conversie werd gemist: 8-3 in het voordeel van HRC. Vier minuten later gevolgd door een try van Kaj Verhoorn. Conversie werd wederom gemist: 13-3. In de 38e minuut een try voor Eemland en conversie, wat de stand op 13-10 bracht. Een minuut later een try door Jordi Hop. De conversie werd opnieuw gemist: 18-10. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon met een try door Eemland, de conversie verdween tussen de palen waardoor Eemland weer dichterbij HRC kwam: 18-17. In de zesde minuut van de tweede helft kreeg HRC wederom een penalty kick. Lorenzo Groos verzaakte en scoorde ditmaal niet. Dus geen verandering in de tussenstand op dat moment. In de achttiende minuut kreeg Eemland een penalty kick en deze verdween wel tussen de palen: 18-20 in het voordeel van de gasten. Een minuut of zes later kreeg HRC weer een penalty kick. Ditmaal verdween hij wel tussen de palen wat de stand op 21-20 in het voordeel van HRC bracht. In de 29e minuut werd er een penalty kick door Eemland gemist. Tien minuten later was het via een penalty kick wel raak voor Eemland: 21-23. Dit was tevens de eindstand, waardoor HRC de wedstrijd alsnog uit handen liet glippen.

Redactie: Haagsetopsport.nl / HRC