ADO Den Haag neemt via NAC Breda eerste horde naar halve finale

Na de winst afgelopen dinsdagavond uit bij NAC Breda ontvingen de Hagenaars zaterdagmiddag in het Cars Jeans Stadion de Brabanders om te bepalen wie in de tweede ronde de strijd zou aangaan met FC Eindhoven dat De Graafschap uitschakelde. De thuisploeg leek lange tijd spelen op een gelijkspel maar door een late eigen goal van Dion Malone die een schot van Amar Ćatiç van richting veranderde waardoor doelman Nick Olij kansloos werd en een treffer van Dhoraso Klas en een tegentreffer in de extra tijd van invaller Ezechiel Banzuzi bereikte de Hagenaars door deze 2 – 1 winst net als afgelopen dinsdagavond met dezelfde cijfers de halve finale.

1e Helft

Bij de Hagenaars ontbraken topscorer Thomas Verheydt en Ricardo Kishna vanwege blessures deed zich in het eerste bedrijf duidelijk voelen, want de thuisploeg slaagde er niet in om doelman Olij serieus te testen. De thuisploeg beperkte zich in deze helft vooral tot verdedigen waarbij de bezoekers na een kleine twintig minuten via Mario Bilate de lat raakte. Voor de ploeg van trainer Giovanni Franken waren er twee mogelijkheden via Hervé Matthys en voor de voor Felipe Pires ingevallen Xander Severina maar deze werden niet goed uitgespeeld zodat de rust met een dubbelblanke score aanbrak.

2e Helft

Na een kleine tien minuten zag ADO alweer een sterkhouder afhaken. Darryl Janmaat ging eraf met een liesblessure en werd vervangen door Tyrese Asante. De Hagenaars kwamen nog nauwelijks van eigen helft af en invaller Banzuzi verraste bijna doelman Hugo Wentges die het schot op de lat zag belanden. Valk na het ingaan van het Haags kwartiertje werd Ćatić diep gestuurd die Sem Steijn wilde bereiken maar de tussenkomst van Malone viel verkeerd uit voor de bezoekers want via de kltus belandde bal in het Bredase doel.De residentiebewoners gooide het duel een paar minuten later helemaal in het slot. Een voorzet van Steijn kwam voor de voetn van invaller Xander Severina die het overzicht bewaarde en Dhoraso Klas in staat stelde om de 2 – 0 aan te laten tekenen. In de blessuretijd bepaalde de ingevallen Banzuzi op aangeven van Kaj de Rooij de eindstand op 2 – 1.

FC Eindhoven

Komende dinsdag om 20.00 uur staat in het Cars Jeans Stadion de eerste wedstrijd in de halve finale op het programma tegen FC Eindhoven. Zaterdag 21 mei is in Eindhoven de return.