ZVV Den Haag laat winst glippen

Afgelopen vrijdag kwam Tigers Roermond op bezoek. Deze tegenstander had zich in de winterstop danig kunnen versterken met een aantal spelers uit de Belgische competitie en een ervaren coach aangetrokken. Beide teams hadden wat recht te zetten na de nederlagen van afgelopen week. De mannen van Gerald Baars waren extra gemotiveerd want in  een eerdere ontmoeting in deze competitie werd een  smadelijke 3-8 nederlaag geleden.

Beide teams probeerden vanaf het begin het initiatief te nemen en het spel ging over en weer met kansen voor beide doelen. In de 7e minuut brak Faisal Karoumi de ban na een razendsnelle omschakeling door op aangeven van tweelingbroer Brahim de 1-0 te maken. Tigers Roermond was niet onder de indruk en ging ook vol op de aanval spelen en zo ontspon er een open en spannende wedstrijd. Kansen over en weer en beide doelmannen hielden de rest van de eerste helft hun doel schoon hoewel de betere kansen toch van ZVV Den Haag waren.

Na rust het zelfde beeld. Beiden teams gingen  op dezelfde voet door. Djamairo Richters maakte net na rust de 2-0 en ZVV ging iets meer achteruit leunen om krachten te sparen omdat ze met een kleinere selectie speelden. Tigers Roermond kwam met een mooi doelpunt terug in de wedstrijd 2-1.
ZVV had al snel het antwoord klaar met een snelle counter en wederom was Faisal Karoumi het eindstation 3-1. De Tigers coach besloot toen met een meevoetballende keeper te gaan spelen en toen kwam ZVV zwaar onder druk te staan. Toch waren er kansen om de stand uit te breiden maar verkeerde keuzes waren de oorzaak dat het helaas niet gebeurde. Vreemd genoeg maakte Tigers juist na een mislukte aanval van Den Haag met een counter de 3-2. Na het missen van kansen om de wedstrijd op slot te gooien hing de 3-3 in de lucht en die viel dan ook helaas. Toch had Den Haag nog een opleving met een mooi doelpunt van Abdelhak Bojaada en kwam wederom op voorsprong 4-3 met nog een kleine 2 minuten op de klok. Het is dan sneu om dan 7 seconden voor het einde de volledig onnodige 4-4 toe te moeten laten staan.

Met slechts één punt uit de laatste twee wedstrijden heeft ZVV Den Haag zichzelf te kort gedaan gezien de werklust en ook kwaliteiten die in dit team aanwezig zijn. Zondag 1e paasdag !!!! is Tigers wederom de tegenstander maar nu in Roermond.

Redactie: ZVV Den Haag