VCC voegt Janneman & Andre Malan en Delano Potgieter toe aan de selectie. Logan van Beek blijft

VCC is buitengewoon trots aan te kunnen kondigen dat de club voor het seizoen 2022 de broers Janneman & Andre Malan en Delano Potgieter heeft kunnen toevoegen aan zijn selectie. Alle drie zijn gerenommeerde First-Class cricketspelers in hun land Zuid-Afrika. Daarnaast keert ook dubbel-paspoorthouder Logan van Beek (NZ/NED) terug op Westvliet.

Janneman Malan (25) is een Zuid-Afrikaanse die als openingsbatsman speelt voor het Zuid-Afrikaanse team in ODI’s. Daarnaast heeft hij ook een aantal T20 Internationals gespeeld. Tijdens de jaarlijkse ICC Awards in januari 2022 werd Malan genoemd in het ICC Men’s ODI Team of the Year voor het jaar 2021. Hij werd ook genoemd als de ICC Emerging Men’s Cricketer of the Year.

Zijn oudere broer Andre Malan (30) speelt voor South Western Districts en is een rechtshandige middle-order batsman en medium snelle bowler. Andre heeft tot nu toe een succesvolle carrière achter de rug in Zuid-Afrika, met een gemiddelde van 38 in eersteklas cricket en 67 wickets in de 57 wedstrijden die hij heeft gespeeld. De afgelopen jaren speelde Andre cricket in Belfast, Noord-Ierland, wat een grote meerwaarde was voor de clubs waarvoor hij speelde. De broers zullen overigens niet gelijktijdig spelen tijdens het seizoen, maar elkaar halverwege afwisselen.

Delano Potgieter (25) is een opkomend talent in het Zuid-Afrikaanse cricket en speelt bij de North West Dragons. Delano is een aanvallende linkshandige batsman en een snelle bowler met de rechterarm. Delano’s connectie met een aantal spelers in de club maakten het voor hem een natuurlijke keuze en hij beschouwt het spelen met internationals als Van Beek en Kingma (en natuurlijk Janneman Malan) als een enorm voorrecht.

Het voortzetten van de relatie met Logan van Beek is een belangrijk positief punt voor VCC. Logan’s kennis, houding en prestatiedrang hebben een aanzienlijke meerwaarde, niet alleen bij VCC, ook bij het Nederlands Elftal op en naast het veld, wordt die heel groot geacht. 

Spelend coach Tom de Grooth: “VCC is erg ambitieus en wil het jaar na jaar beter doen. Vorig jaar konden we battend duidelijk nog wat verbeteren en de blessure van Sybrand Engelbrecht is een tegenvaller. Met de gebroeders Malan als vervanger en Delano voor een belangrijke rol in de middle order, en daarbij onze gevreesde aanval met Van Beek, De LEede en Kingma, vertrouwen we erop dat we dit seizoen competitief kunnen zijn. . Maar bovenal zijn we ervan overtuigd dat al die spelers kunnen bijdragen aan het creëren van een Topsportomgeving in wedstrijden en tijdens trainingen. Iets waar ook onze talentvolle jongeren van zullen profiteren.”

De VCC-ploeg wordt verder gecompleteerd met nieuwkomers Musa en Shariz Ahmad, en met de internationals Bas de Leede, Viv Kingma en Philippe Boissevain, wicketkeeper Mohit Hingorani, medium pace bowler Ali Qasim en allrounder Karl Nieuwoudt, en de “golden oldies” Tom de Grooth en Steffen Mulder.

De competitie begint voor VCC op 23 april met een uitwedstrijd in Schiedam tegen Excelsior’20. Als seizoensopener zal daarnaast op 18 april (2e Paasdag) traditioneel de ChicKing T20 Cup worden gespeeld, met deelname van HBS en HCC.