The Hague Royals loopt zichzelf voorbij tegen HUBO Limburg

In een aardig  gevulde Sportcampus Zuiderpark leed The Hague Royals een onnodig hoge nederlaag tegen de Belgische gasten van Hubo Limburg. Aan inzet en werklust ontbrak het zeker niet bij de Hagenaars, maar vaak wel aan het juiste keuzes maken. Zeker in de eerste helft lagen er kansen om minimaal gelijk op te gaan en ook later in de wedstrijd werd teveel onnodig balverlies vaak noodlottig. Omdat de bezoekers wel hun kansen slim uitspeelden kwam er een logische eindstand van 69-93 uit de bus rollen, maar de wedstrijd had veel closer kunnen ( en misschien wel moeten) zijn.

Na  het gebruikelijke zenuwachtige begin van Haagse kant was het Bart Bijnsdorp die de eerste Haagse punten liet noteren. De eerste minuten vormden een blauwdruk van wat er al het hele seizoen misgaat bij de Royals. De drang om goed te presteren is zo groot dat er een soort hots knots begonia basketball ontstaat, waarbij de bal gehaast uit handen vliegt en de ploeg de ene turnover na de andere tegen krijgt. In tegenstelling tot andere wedstrijden haalden nu wel meerdere spelers hun gewone vorm, waardoor de Royals lang in het spoor van de bezoekers konden blijven.

IJslandse koning van de kluts

Via de degelijk spelende Arben Camaj, 15 punten en meer dan 10 rebounds,  knokten de gastheren zich zowel in het eerste- als het tweede kwart in de wedstrijd , gesteund door het  –  grotendeels jeugdige – thuispubliek weer in wedstrijd. Ook de IJslander Snorri Vinisson liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Met zijn onorthodoxe stijl- het best vergelijkbaar met die van oud voetballer Andre Hoekstra in zijn beste dagen – denderde hij onnavolgbaar door de Belgische verdediging. Met veel overleg ging het allemaal niet, maar de veel verfijndere tegenstanders raakten er wel enigszins van streek van. Toen de Royals vlak voor de rust tot op zes punten terugkwamen (28-34) veerde de sportcampus op. Helaas volgden er binnen de minuut twee kinderlijke turnovers en HUBO kon de helft met twaalf punten verschil uitspelen.

Ook in het derde kwart was er een periode waarin The Hague Royals op werklust dichterbij kwam. Vooral toen Tom Ackermans erachter kwam dat als je driepunter niet loopt ( 1 op 6), je iets anders moet verzinnen. Gewoon  zelf rechtuit naar de basket op power. Ook Deividas Kumelis zette de tankaanval in, maar deze momenten werden afgewisseld met bijna hilarische basis  fouten. Aan de andere kant stonden wel spelers die het hoofd erbij hielden in het 100 kilometer per uur basketball. Vooral schutter Spencer Littleson en de talentvolle guard Jame Lesuisse trokken de wedstrijd naar zich toe.

Toen zowel de foutenlast als de vermoeidheid ging meespreken groeide de voorsprong langzaam uit naar onoverbrugbare hoogte. Maar dat was niet gebeurd als de Royals net zo goed met hun hoofd hadden gespeeld als met hun hart. Man of the match: Arben Camaj met een double-double, maar met een eervolle vermelding voor Snorri Vignisson.

Redactie en foto: The Hague Royals