Silicon Storks laat het afweten tegen Hoofddorp Pioniers

Silicon Storks heeft het eerste duel van het drieluik donderdagavond tegen Hoofddorp Pioniers, tot deze ontmoeting hekkensluiter in de hoofdklasse, in Hoofddorp met 15 – 2 verloren. Na twee innings stonden de Hagenaars door punten van  aangewezen slagman Kevin van Veen en 1e honkman Quendryson Reinilia nog met 1 – 2 aan de goede kant van de score. In de volgende drie innings kwamen er liefst twaalf mensen van de thuisploeg over de Haagse thuisplaat en keken de Kijkduinbewoners na vijf innings tegen een 13 – 2 achterstand aan. In de zesde inning voegde de thuisploeg daar nog eens twee punten aan toe waarna de Hagenaars er in hun zevende slagbeurt niet meer in slaagden om überhaupt nog wat terug te doen en de wedstrijd dus eindigde met een 15 – 2 winst voor de Hoofddorpers.

Pitchers

Voor het team van coach Eugene Henson (foto) begon Darryl Jamoena op de heuvel, in de drie innings dat hij de verdediging van Storks leidde kreeg hij zes hits tegen wat resulteerde in zes punten en in deze periode liet het veld hem zes keer in de steek. Vervolgens werden  David van Heyningen, Johannes Verroen en Kelvin Knape op de heuvel ingezet die gezamenlijk negen punten moesten incasseren. Het veld maakte in die periode vier fouten. In totaal werden erdoor de Haagse pitchers 170 ballen gegooid waarvan er 90 als slagbal genoteerd konden worden.

Tweede ontmoeting

De tweede wedstrijd van dit drieluik wordt komende zaterdag (30 April) om 14.30 uur afgewerkt in Kijkduin.       

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief (Fred Reuling)