Silicon Storks kansloos tegen landskampioen L&D Amsterdam

De honkballers van Silicon Storks komen in deze competitieronde driemaal in actie tegen landskampioen L&D Amsterdam. Donderdagavond vond het eerste ‘thuisduel’ plaats op de accommodatie van Neptunus in Rotterdam omdat zoals bekend de Hagenaars op het Schapenatjesduin in Kijkduin ‘nog’ niet over een lichtinstallatie beschikken.

Punt Silicon Storks

De ploeg van coach Eugene Henson nam in de 1e inning nog wel een 1 – 0 voorsprong waarbij 3e honkman Jurian Hansen degene was die de thuisplaat passeerde en daarmee het Haagse punt realiseerde.    

4e inning fataal voor Silicon Storks

Nadat de bezoekers uit Amsterdam in de 3e inning de gelijkmaker over de thuisplaat hadden gebracht kreeg de thuisploeg in de 4e inning liefst zeven punten om de oren waarna in de vijfde inning daar nog eens drie punten aan werden toegevoegd en het scorebord op dat moment een stand van 1 – 10 liet zien. Na acht innings was de wedstrijd voorbij en gaf het  scorebord een eindstand van 1 – 13 aan.

Pitchers Silicon Storks

Darryl Jamoena

Voor de Kijkduinbewoners begon Darryl Jamoena op de heuvel en in zijn periode die drie innings plus twee man in beslag nam noteerde hij 77 pitches waarvan er 41 als strike genoteerd konden worden. Gedurende die periode zag hij acht L&D spelers over de Haagse thuisplaat komen.   

Jiairo Samboe

Jiairo Samboe maakte de wedstrijd vol voor de thuisploeg waarbij hij in vier innings plus één man die hij tegenover zich kreeg 93 pitches gooide en daarvan werden er 46 als strike genoteerd. In die periode zag hij vijf Amsterdammers over de thuisplaat komen.

Veldfouten

Het verschil zat donderdagavond nog geen eens zozeer in het aantal honkslagen (L&D 11 hits versus 5 hits voor Storks) maar vooral het aantal veldfouten speelde een grote rol (Storks 12 versus L&D 0 fouten).   

Resterende wedstrijden

Zaterdag vind het tweede duel in Amsterdam plaats en komende zondag om 14.30 uur wordt de derde en laatste wedstrijd afgewerkt in Kijkduin

Redactie: Rob Blankenswtein

Foto: Archief (Fred Reuling)