Silicon Storks houdt twee punten over aan drieluik met RCH

Na de winst in de competitieopener afgelopen donderdagavond in Heemstede tegen RCH Memorie Sieraden die een 8 – 6 overwinning opleverde stonden er dit weekend nog twee wedstrijden op het programma tegen de ploeg uit Heemstede. Zaterdag werd het tweede duel afgewerkt op Kijkduin wat voor de Hagenaars met 1 – 9 verloren ging en zondag in Heemstede trok de formatie van coach Eugene Henson met 10 – 3 aan het kortste eind.

Zaterdag

Deze tweede wedstrijd leverde een 1 – 9 overwinning op voor de bezoekers. In de eerste vijf innings gebeurde er weinig en werd er niet gescoord.  Hoewel de thuisploeg een paar keer goed weg kwam. Ondanks dat er drie honken bezet werden door RCH resulteerde dit niet in punten omdat een aantal veldfouten aan Haagse kant uiteindelijk niet door de bezoekers in punten werden omgezet. Pitcher Twan Naessens hield het vijf volledige innings vol plus één man in het begin van de zesde inning wat resulteerde in de eerste vier punten van de wedstrijd. Hierna werd Naessens op de heuvel afgelost door David van Heyningen die evenals afgelopen donderdagavond zijn optreden beperkt zag worden tot één slagman waarna Obed Hernandez het weer overnam op de heuvel. Aan het einde van zesde inning was de stand inmiddels opgelopen to 0 – 6 en na de 0 – 7 in de zevende inning werd het duel afgesloten met een eindstand na negen innings van 1 – 9. Het enige punt voor de thuisploeg werd binnengelopen door Kevin van Veen. Jiairo Samboe maakte de wedstrijd vanaf de achtste inning vol op de heuvel van de thuisploeg.     

De gezamenlijke cijfers voor de Storks pitchers. Ze pooiden 184 ballen waarvan er 96 als strike genoteerd konden worden. Twan Naessens kwam tot 90 pitches waarvan 51 strikes. De pitcher van de bezoekers Jermey Young bleef de hele wedstrijd op heuvel staan  en gooide 131 ballen waarvan liefst 97 slagballen !

Zondag      

Na vier innings keken de bezoekers al tegen een 4 – 0 achterstand aan en na vijf innings was de achterstand opgelopen tot 9 – 3. Uiteindelijk leden de Schapenatjesduinbewoners een 10 – 3 nederlaag waarbij de Haagse punten gerealiseerd werden door 3e honkman Jurlan Hansen, linksvelder Kevin Martinez en 2e honkman Kelvin Knape.  De ploeg uit Kijkduin beperkte zich zondagmiddag tot het inzetten van twee pitchers t.w. Kevin van den Berg die 93 ballen gooide waarvan er 55 als strike genoteerd werden en Johannes Verroen gooide 78 ballen waarvan er 44 als slagbal genoteerd konden worden.            

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Fred Reuling