Silicon Storks blijft puntloos tegen landskampioen L&D Amsterdam

Na de 13 – 1 nederlaag afgelopen donderdag in de eerste ’thuiswedstrijd’ die afgewerkt werd op het terrein van Curaçao Neptunus in Rotterdam stonden er afgelopen weekend nog twee wedstrijden op het programma. Zowel zaterdag als zondag gingen de Hagenaars ruim onderuit. 

Tweede duel zaterdag in Amsterdam    

Evenals het eerste duel was deze wedstrijd ook in acht innings beslist omdat er een verschil was van tien punten. Na drie innings had de thuisploeg al een  9 – 1 voorsprong genomen waarbij het punt voor de Kijkduinbewoners werd binnengelopen door Raibiently Mercalina. In de 8e inning voegden de Asterdammers daar nog twee punten aan toe zodat er een 11-1 eindstand op het scorebord te lezen viel.

Pitchers

Voor het team van coach Eugene Henson waren David van Heyningen en Twean Naessens degene die de pitching voor hun rekening namen. Van Heyningen bleef twee ininngs staan en Naessens hield het vijf innings plus één man vol. Gezamenlijk gooiden ze 151 ballen waarvan er 76 als strike genoteerd konden worden. In totaal maakte de Hagenaars tien (veld) fouten.

Zondag

Zondagmiddag op het Schapenatjesduin waren de verhoudingen tussen de landskampioen en de Hagenaars niet veel anders als bij de twee voorgaande ontmoetingen. Na negen innings gaf het scorebord een  0 -9 eindstand aan. Opmerkelijk was wel dat in alle drie de wedstrijden één inning bepalend was wat het aantal punten betreft die de Amsterdammers over de Haagse thuisplaat brachten. Nu was het de 3e slagbeurt waar het team van coach Eugene Henson vier punten om de oren kreeg. In de 4e, 5e en 7e inning zag de catcher van de thuisploeg nog eens vijf man over de plaat komen.

Pitchers

Voor Silicon Storks begon Kevin van den Berg op de heuvel en hij bleef drie innings plus één man staan en zag in die periode zes man de thuisplaat passeren. Van den Berg werd hierna afgelost door Johannes Verroen die het vier innings plus twee man volhield en hij incasseerde drie punten. Kevin van Veen tenslotte maakte de wedstrijd vol voor de thuisploeg en gedurende die ene inning passeerde niemand de thuisplaat. Gezamenlijk gooiden de Haagse pitchers 174 ballen waarvan er 91 als slagbal genoteerd konden worden. Het veld van de thuisploeg liet z’n pitchers negen keer in de steek. Aan slag noteerde de Haagse slagmensen zes honkslagen.

Stand

In de stand nemen de Kijkduinbewoners nu de zevende plaats in. De volgende tegenstander is  Hoofddorp Pioniers dat één plaats lager staat. Zaterdag 30 april om 14.30 uur is de tweede wedstrijd in dit drieluik in Kijkduin.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos