Silicon Storks begint competitie in Heemstede met overwinning

Storks coach Eugene Henson

De  honkballers van Silicon Storks die ondanks de degradatie van vorige seizoen toch ook dit seizoen in de hoofdklasse mogen uitkomen hebben dit te danken aan de nieuwe competitie opzet die door de KNBSB voor de komende drie jaar is opgesteld. Dit betekent dat er geen degradatie zal plaatsvinden in dat tijdsbestek wat voor de Schapenatjesduin bewoners in het kader van het formeren van een stabiele basis voor honkballen op het hoogste niveau in Nederland een geruststellende gedachte is.

De Hagenaars die in de overschrijvingsperiode liefst dertien ervaren spelers zagen vertrekken en daar slechts zes onervaren nieuwelingen voor in de plaats zagen komen begonnen donderdagavond aan het nieuwe honkbalseizoen. In Heemstede was RCH Memorie Sieraden de gastheer, overigens de tegenstander die de ploeg van coach Eugene Henson vorig seizoen in de Play-Offs in eerste instantie tot degradatie veroordeelde en zelf dus promotie afdwong naar de Hoofdklasse.

1e wedstrijd drieluik

De Kijkduinbewoners, zijn de competitie goed begonnen want na 9 innings namen de Hagenaars de twee punten mee naar huis middels een 6 – 8 overwinning, het was het eerste duel van dit drieluik. Voor de ploeg van coach Eugene Henson (foto) begon Darryl Jamoena op de heuvel en werd na 4.1 inning afgelost door David van Heyningen die vorig seizoen nog deel uitmaakte van competitiegenoot CuraƧao Neptunus.  Na dertien gegooide ballen moest hij alweer plaats maken voor Kevin van Veen die het 3.2 inning volhield en het was uiteindelijk closer Johannes Verroen die de wedstrijd uitgooide met acht pitches waarvan zes strikes waardoor de wedstrijd winnend werd afgesloten.  Gezamenlijk gooide de Storks pitchers 150 ballen waarvan er 85 als slagbal genoteerd konden worden.  

2e wedstrijd drieluik

De tweede wedstrijd van dit drieluik tegen de ploeg uit Heemstede wordt komende zaterdag (16 april) afgewerkt op het complex van Silicon Storks in Kijkduin, aanvang: 13.00 uur !

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Fred Reuling