KVS/Maritiem zet goede lijn voort in veldcompetitie

Nog maar nauwelijks bekomen van kampioensfeest stond er voor KVS/Maritiem 1 alweer de eerste veldcompetitie-wedstrijd op het programma. Ondanks dat er nauwelijks was getraind op het veld kon KVS meteen tegen een tegenstander van formaat aantreden, een mooie graadmeter voor de supervissen uit Scheveningen.

Ook nu waren er weer de nodige Scheveningse supporters naar Gorinchem afgereisd. Zij zagen KVS de score openen direct gevolgd door de gelijkmaker van GKV. Dit was meteen ook het speldbeeld voor het vervolg van de wedstrijd want de ploegen gaven elkaar weinig toe en was het stuivertje wisselen, zo ging het van 4-3 naar 5-7 en van 5-7 naar 8-8. Toch was het GKV dat de laatste treffer van een vermakelijke eerste helft noteerde waardoor KVS uiteindelijk met een 9-8 achterstand de rust in ging.

Het stuivertje wisselen bleef ook de 2e helft doorgaan en zo leken beide ploegen op een gelijkspel af te stevenen. GKV nam op 12-13 echter het heft wat meer in handen en was het aanvallend wat slimmer dan KVS. Het liep uit naar een 16-13 voorsprong met nog slechts 8 minuten te spelen waardoor KVS in de achtervolging moest. Pieter Redelijkheid maakte met een schitterende one hander de 16-14 en pepte zijn ploeg zoals vanouds weer op. In een zeer spannende slotfase waren het 3 dames doelpunten op rij die KVS vlak voor tijd op 16-17 wist te brengen. De 16-18 van de net ingevallen Gijs Gillissen leek de winnende treffer te gaan worden maar GKV kreeg met nog ruim een minuut te spelen een strafworp. Het buitenkansje werd echter gemist waarop KVS een einde aan alle onzekerheid maakte door te scoren en de eindstand op 16-19 te brengen. Het was in het zonnige Gorinchem een zeer vermakelijke wedstrijd waarmee KVS voorlopig 2e plaats in de stand inneemt op gepaste afstand van de onbetwiste leider Unitas/Perspectief.

Redactie: KVS Korfbal

Foto’s: Eric van der Ende