Inter Rijswijk stuntelt naar winst

De wedstrijd tussen Inter Rijswijk en gasten Compaen, afgelopen zaterdag, kende enkele hoogtepunten maar tot hoogstaand volleybal kwam het allerminst. Een hoogtepunt van de avond was het afscheid van de ‘oude garde’. Sebastiaan Bakker, Roland de Groot, Jorn Lorsheijd en Ivo Taal kregen, met 2 jaar vertraging, het gewenste afscheid. Een moment waarbij bijna 100 jaar aan volleybalervaring bij elkaar stond, en definitief afscheid nam het topvolleybal. Deze mannen hebben voor het huidige team veel betekend, van volleybalperspectief tot mentaliteit.

Onder toeziend oog van onder anderen dit viertal en een verder goed gevulde tribune, startten de beide blauwe geklede teams hun wedstrijd.

Het was niet dat Inter Rijswijk strak startte, maar binnen no time stond er een afgetekende voorsprong op het scorebord. Na een goed blok van Jon Sybren de Jong, moest de spelverdeler van Compaen de strijd kort staken. Een bloedneus was de boosdoener. Bij gebrek aan spelverdelers werd de coach er zelf ingewisseld. Koud stond de beste man in het veld, maar tegen Inter Rijswijk kon hij geen potje breken. De Rijswijkers hielden druk vanuit de service. Het rallyspel liet nog te wensen over, maar een dolend Compaen hielp Inter flink mee in de eerste set. Met 25-12 ging de set naar Rijswijk. Opvallend genoeg was set 2 volledig omgedraaid. Lange tijd probeerde Inter Rijswijk aan de goede kant van de score los te komen. Enkele wissels van coach Willem Jan van Yperen moesten het tij doen keren, maar helaas had dit alles niet het gewenste effect. Een sterke serviceserie van Compaen-speler Calvin Ooms deed het al lang wankelende Inter Rijswijk doen omvallen.

De lijn van set twee werd in de derde set doorgetrokken. De Rijswijkers konden geen vuist maken. De toevoeging van Jeffrey van Wijk in het gele shirt bracht wel meer stabiliteit. Daarnaast greep van Yperen in met een dubbele wissel: spelverdeler Daniël Bassie en diagonaal Peter Veldman zorgden voor nieuw elan. Onder spelverdeler Daniël werd het tempo opgevoerd en kwam de rust weer terug in het team. Het paniekvolleybal werd uitgebannen en de druk werd weer bij de gasten uit Oostzaan gelegd. Bart Jan Stolk zorgde voor meer dreiging en met een sterke service serie droeg hij bij aan de winst in de derde set. In een gelijkopgaande set vier was het regelmatig stuivertje wisselen. Lange tijd dreigde een vijfde set. Boven de 20 stonden de mannen van Rijswijk op, leken vervolgens weer even te wankelen, maar op het einde stond er 25-22 op t scorebord.

Een wisselende wedstrijd, waarin ieder teamlid weer zijn bijdrage en waarde heeft kunnen inbrengen. Een gedenkwaardig afscheid voor de ‘oude garde’ en een 3-1 winst.

Volgende week zal Inter Rijswijk aantreden in Utrecht. Zowel de mannen als de dames maken hun opwachting in de sporthal de Galgenwaard tegen de plaatselijk VV. Twee voor de prijs van één, komt dat zien!

Redactie: Pim Mossel
Foto: Yunsong Yan