HRC wint bij ’t Gooi

HRC had voor het eerst sinds tijden weer een redelijk volledige selectie op de been en zowel het eerste als het tweede team reisde af naar Naarden om het op te nemen tegen ‘t Gooi 1 & 2.

Om 15.00 werd de KO door HRC 1 genomen en koud 7 minuten later scoorde de gastheren uit de line out de eerste try. De conversie werd gemist (5-0). In de 18de minuut scoorde Gooi opnieuw vanuit de line out. De conversie verdween nu wel tussen de palen (12-0). Toen Jordi Hop in de 29ste minuut een gele kaart kreeg, was het even slikken voor de Haagse; eindelijk weer min of meer compleet en toch weer ten onder?!

In de laatste minuut van de eerste helft kwam HRC echter met een try van Duarte van Gijzelen op het scorebord. Hoewel de conversie helaas werd gemist, was de aansluiting er wel. Ruststand 12-5.

In 3de minuut 2de helft scoorde HRC  opnieuw een try. Weer was het Duarte en ditmaal converteerde Lorenzo Groos als van ouds en dus kwam het tot een evenwicht: 12-12! Maar het werd nog mooier! In de 20ste minuut liet Lorenzo ook een penalty kick voor HRC tussen de palen verdwijnen (12-15) en nog geen minuut later drukte Siem Noorman nog een Haagse try die weer werd geconverteerd, waardoor Den Haag met 12-22 voor kwam. In de 38ste minuut volgde er nog wel een try met conversie van ‘t Gooi. Maar de winst ging mee naar Den Haag! Eindstand 19-22.

Ook HRC 2 speelde overigens een goede pot, maar daar viel “het kwartje” net de andere kan op. De gastheren wonnen met 39-31.