HRC onderuit tegen Castricum

Om 16.03 werd de KO door het bezoekende team genomen. HRC kwam meteen lekker uit de startblokken. In 7de minuut kreeg de Haagsche al een eerste kans om het scorebord met een penalty kick in beweging te brengen, maar helaas. In de 13de minuut is het – na een geblokkeerde kick – wel raak en scoort Floris Dullemond de eerste Haagse try. De conversie werd helaas gemist (5-0). Castricum laat zich echter niet makkelijk wegzetten, met hun flink stevigere pack weten ze in de 18de minuut een try te realiseren. Omdat ook aan die kant de conversie werd gemist leidde dat tot een 5-5 evenwicht. In de 27ste minuut herhaalde Castricum dat kunstje nogmaals en nu werd de conversie niet gemist (5-12). Als er in de 33ste minuut opnieuw try voor Castricum volgt (de conversie wordt gemist. dus het resulteert in 5-17) lijkt het de verkeerde kant op te gaan, maar Den Haag hield stand. Vanuit de line out scoorde Captain Victor Huurman een try. De conversie verdwijnt weliswaar niet tussen de palen, maar de aansluiting was er en bij de rust lag de wedstrijd – met 10-17 – nog open.

En toen Castror Magis in 4de minuut na rust een try drukte voor HRC en de conversie wel tussen de palen verdween gloorde er hoop voor het wat geplaagde Den Haag (17-17.) Maar Castricum was voor niets minder dan de winst naar het Haagse afgereisd en wist in de 8ste minuut try een try met conversie te realiseren en toch weer uit te lopen tot 17-24. Nog geen man over boord, totdat captain Victor Huurman in 22ste minuut gele pakte, Castricum in de 23ste minuut een penalty try kreeg en ook Lorenzo Groos het veld af moest. Met 17-31 en 13 tegen 15 ging het evenwicht toch verloren. Den Haag speelde een mooie wedstrijd maar kreeg in de 28ste en 34ste minuut tries en conversies voor de kiezen en delfde uiteindelijk toch met 17-45 het onderspit.