Cricketspektakel verwacht bij ChicKing Cup op 18 april

Leidschendam-Voorburg, 8 april 2022 — Ook dit jaar organiseert crickettopklasser Voorburg CC de ChicKing Twenty20 Cup. Deze korte spelvorm staat garant voor spectaculair cricket. Deelnemers zijn die drie Topklassers in de Haagse regio: HBS, HCC en gastheer VCC. Het toernooi wordt gezien als laatste test voor de teams voordat het seizoen op 23 april van start gaat.

Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door ChicKing en Voorburg CC. Op 18 april trappen de drie Haagse topteams af met drie 20-overwedstrijden, om 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur.

Mochten alle teams één keer winnen, dan gaat de ChicKing Cup naar het team met de hoogste netto-runrate. Dat is het aantal runs dat een team per over scoort minus het gemiddelde aantal runs per over dat men tegen krijgt.

Prestaties 2021 en vooruitblik 2022

In 2021 kon de reguliere Topklassecompetitie ondanks coronarestricties worden afgewerkt. Voorburg CC, HCC en HBS eindigden in de Topklasse (50 over)competitie respectievelijk als tweede, derde en zesde. Het Rotterdamse Punjab werd landskampioen na winst in de finale op VCC.

Er was geen degradatie. In 2022 spelen er geen tien, maar twaalf teams in de Topklasse, in twee poules van zes teams. Salland en Kampong zijn de nieuwkomers.

HCC

HCC heeft een sterke selectie. Damian Crowley, Tonny Staal, Hidde Overdijk, Boris Gorlee en Clayton Floyd zijn allen weer van de partij. Bestuurslid Johan Domela Nieuwenhuis: “”Musa Ahmad is na twee goede jaren bij HCC vertrokken naar VCC. Verder blijft de selectie van HCC grotendeels intact. De afgelopen seizoenen heeft HCC 1 gespeeld zonder overseas pro’s. Dit jaar voegen wij Tim Pringle (Nieuw-Zeeland) en Zac Worden (Australië) toe aan de selectie. Het jaarlijkse T20-toernooi op VCC past goed in de voorbereiding voor een ongetwijfeld spannend seizoen. HCC streeft ernaar zich te plaatsen voor de play-offs voor het kampioenschap. “

HBS

Zuid-Afrikaan Gavin Kaplan (allrounder van Western Province) en Kyle Klein (broer van Ryan) zijn in 2022 nieuwe gezichten in de HBS-selectie. Ryan Klein is weer van de partij en ook de Zuid-Afrikaanse topbatsman Tayo Walbrugh (goed voor 780 runs in 2021) zal komende zomer weer voor HBS uitkomen. Verder zijn Tobias Visee, Navjit Singh, Julian de Meij en de gebroeders Vink belangrijk voor HBS, dat zeker zal mikken op een plek in de play-offs.

Voorburg CC

In 2020 werd VCC derde en in 2021 was het team verliezend finalist. Logisch dus dat de Voorburgers ook dit jaar in de top van de hoogste klasse willen meedraaien. Internationals Bas de Leede, Viv Kingma, Philippe Boissevain en Logan van Beek zijn weer van de partij. Tegenover de blessure van Engelbrecht en het vertrek van Aryan Dutt naar VRA staat de komst van de Zuid-Afrikanen Janneman Malan, André Malan (beiden een half seizoen) en Delano Potgieter, en de broers Musa en Shariz Ahmad. De genoemde Zuid-Afrikanen zijn echter nog niet beschikbaar voor de ChicKing Cup.

ChicKing T20 Championship

18 april 2022, Sportpark Westvliet, Groene Zoom 20, Den Haag

10.00 uur VCC-HCC

13.00 uur HCC-HBS

16.00 uur HBS-VCC