ADO Den Haag stelt teleur tegen Jong FC Utrecht

ADO Den Haag heeft zondagmiddag de kans laten liggen om in de reguliere stand alleen de vierde plaats in te nemen. Door een 1 – 1 gelijkspel tegen de jongelingen van FC Utrecht moet deze plaats nu gedeeld worden met Excelsior Rotterdam dat evenveel punten heeft verzameld (64) en exact het zelfde doelsaldo heeft (+ 25).

1e Helft

Met Darryl Janmaat in plaats van Tyrse Asante begonnen de Hagenaars aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten kwamen de Domstedelingen er een paar keer in de omschakeling dreigend uit maar slaagden er niet in om deze mogelijkheden in kansen om te zetten want anders had de thuisploeg gelijk al in de beginfase een probleem gehad. Hierna was het Sem Steijn die met zijn uithaal de Utrechtse doelman tot een redding dwong wat weer een corner opleverde. De volgende corner opnieuw door Steijn genomen belandde in het vijf meter gebied voor de voeten van Dhoraso Klas die vervolgens de 1 – 0 binnenschoot. Zo’n vijf minuten later had de middenvelder ook de 2 – 0 op zijn schoen maar zijn inzet verdween net naast het doel. Amar Ćatić opnieuw dreigend met zijn snelheid verhuisde zo’n tien minuten voor het rustsignaal van de rechter naar de linkervleugel en Ricardo Kishna bewandelde de omgekeerde weg, overigens zonder dat dit nou echt veel veranderde aan het spel. Het enige vermeldenswaardige was nog één van de spaarzame vloeiende Haagse aanvallen met een voorzet van aanvoerder Boy Kemper die met het hoofd werd teruggelegd op Kishna die vanaf een meter of twintig de bal hoog over het doel van de bezoekers joeg. Met een 1 – 0 score zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Wie had gedacht dat de thuisploeg na rust wel eens met goed voetbal de bezoekers definitief opzij zou gaan zetten kwam bedrogen uit. De hoogtepunten van de ploeg van trainer Giovanni Franken waren uitermate spaarzaam en bleef beperkt tot twee momenten een schot van Hervé Matthys (uitgeroepen tot man off the match) die door doelman Joey Houweling van de bezoekers net uit de hoek werd getikt. En rond het Haags kwartiertje een knappe  steekpass van Klas waarbij Thomas Verheydt zijn inzet naast het doel zag verdwijnen. De 1 – 0 voorsprong bleef staan tot de 90e minuut waarna de vierde man aangaf dat er minimaal vijf minuten bij zouden komen. Waar veel toeschouwers al voor vreesden werd in de tweede minuut van de extra tijd waarheid want invaller Mohamed Akharaz mocht vanaf links met de bal aan de voet in de breedte van het veld vrij oprukken en uithalen waarna de bal achter doelman Hugo Wentges in het Haagse doel belandde en daarmee werd de eindstand 1 – 1.

Haagse wissels met wat vraagtekens

Na afloop ging het vooral over de wissels van de thuisploeg. Waarschijnlijk ingegeven door de gedachte: ‘We brengen de 1 – 0 wel over de eindstreep’ met wat verse krachten. Maar   die gedachte werd keihard afgestraft. Als eerste verdween Steijn voor Samy Bourard waarna zo’n twintig minuten voor tijd Kishna en Janmaat plaats moesten maken voor respectievelijk de Braziliaan Pires en de Spanjaard Rodriguez. Vijf minuten voor tijd werd ook nog  topscorer Verheydt gewisseld voor Sacha Komljenovic.  Al met al een dure les !

ADO Den Haag – Jong FC Utrecht:  1 – 1  (0 – 1)

Scoreverloop: 13e min. 1 – 0 Klas, 90 + 2 min. 1 – 1 Akharaz

Gele kaarten: Matthys, Rodriguez (ADO Den Haag), Ikeshita, Lottin (Jong FC Utrecht)

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Toeschouwers: 6.338

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Matthys, Kemper, Verheydt (86/Komljenovic), Kishna (68/Pires), Breinburg, Amofa, Steijn (62/Bourard), Ćatić, Janmaat (68/Rodriguez), Klas

Opstelling Jong FC Utrecht: Houwelingen, Mokono, Meissen, Culhaci, Timber (80/Alou), Mallahi (65/Maddy), Ikeshita, Rijks (65/Akharaz), Lottin, Fernandezs, v.d.Hoek (96/Alfikri)

Redactie : Rob Blankenstein