Sjaak Polak verlengt opnieuw bij ADO Den Haag Vrouwen

Bart Caminada, Sjaak Polak en Kees Punt

ADO Den Haag Vrouwen en Sjaak Polak hebben akkoord bereikt over een éénjarige contractverlening. De hoofdtrainer verbindt zich tot medio 2023 aan de club.

Polak is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Hofstad. Vorig jaar behaalde de rasechte Hagenees de bekerfinale en wist hij de kampioenspoule in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen te bereiken. Gisteren strandde ADO Den Haag Vrouwen na 120 minuten spelen in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV (2-1). In de Eredivisie staat Polak met zijn ploeg op de vijfde plek. Een derde periodetitel is nog mogelijk, waarmee deelname aan de Eredivisie Cup veilig kan worden gesteld.

Bart Caminada, Sjaak Polak en Kees Punt

De hoofdtrainer voelt zich vereerd dat hij zijn contract mag verlengen bij de club waar hij hart zijn ligt: ‘’Ik ben blij met het vertrouwen van de directie en spelersgroep. We hebben samen de afgelopen jaren al mooie momenten mogen meemaken en ik kijk ernaar uit om dit voor te zetten in het nieuwe seizoen. Helaas hebben we onszelf gisteren niet beloond, maar desondanks ben ik enorm trots op deze ploeg. Ze hebben alles gegeven en daarnaast hebben ze ook nog eens een hele goede pot op de mat gelegd.’’

Voorzitter van ADO Den Haag Vrouwen, Kees Punt, is eveneens verheugd met de verlening. ‘’Sjaak maakt speelsters individueel en als team beter. Dat hij voor de tweede keer zijn contract heeft verlengd, laat zien dat hij hier nog niet klaar is. Hij is een hoofdtrainer met veel ervaring op het veld, maar heeft ook oog voor wat er speelt buiten de lijnen. Wij kijken met veel vertrouwen naar de toekomst en hopen dat we met Sjaak volgend seizoen onze doelen kunnen bereiken.’’

Achtergrondinformatie Sjaak Polak
Voor zijn trainerscarrière was Polak zelf speler van onder meer Excelsior, FC Twente, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Na het afsluiten van zijn carrière als voetballer ging hij aan de slag als trainer. Na twee jaar bij de mannen van SJC maakte de oefenmeester in 2019 de overstap naar ADO Den Haag Vrouwen.