Die Haghe naar play-offs na winst op Refleks

Na het verlies van vorige week was het voor Die Haghe er op of er onder tegen Refleks wat ook moest winnen om uitzicht op de play-offs te houden. Met de tribunes redelijk goed gevuld in sporthal B zag men een wedstrijd die niet best was maar de spanning vergoedde veel.

Zenuwen

Het begin van de wedstrijd zag je bij Die Haghe toch wel wat gespannenkoppies en leek Refleks de zenuwen beter in bedwang te hebben en nam nam 3 minuten een 1-3 voorsprong. Die Haghe herpakte zich en kwam snel weer naar 3-3 maar moest toezien dar de ploeg uit Rijswijk toch weer op 3-5 en 4-6 kwam. De kanaries vochten zich gedurende de eerste helft knap terug in de wedstrijd en met scores heen en weer was er bij de ruststand 8-9 nog niets beslist.

Spannend

De 2e helft opende Refleks direct met een score maar Die Haghe was getergd uit de kleedkamer gekomen en nam het heft in handen. Met 3 scores op rij was daar eindelijk dan de eerste voorsprong 11-10 maar kon het niet doordrukken om het verschil te maken. Met nog 9 minuten te spelen was het 13-13 en besloot coach Tim Abbenhuis (DH) wat wissels toe te passen en die leken vruchten af te werpen en kwam het snel op 15-13. Echter ook nu kon men de voorsprong niet verder uitbreiden. Door de spanning waren aan beide kanten plaats fouten die je normaal niet ziet en de coaches konden ook niet meer stil zitten. Nog 2 minuten te gaan en Refleks scoorde de 15-14 wat de spanning alleen maar opvoerde. De 16-14 moest dan wel de verlossing zijn maar ook nu wist refleks nog terug te scoren met nog 45 seconden op de klok. Dit speelde Die Haghe wel goed uit en was de overwinning en plaatsing voor de play-offs voor promotie een feit.

Nu nog een laatste competitiewedstrijd tegen ALO en dan mogen de kanaries zich opmaken voor dubbel tegen de nummer 1 uit de poule van Excelsior, VEO of Achilles.

Redactie: PR Die Haghe

Foro’s: Erik de Kleijn (meer foto’s op Sportsnap.nl)