ADO Den Haag komt in één maand tijd de wet van Murphy keihard tegen

ADO Den Haag heeft sinds de laatste thuiswedstrijd van 11 februari jl. die met 2-3 verloren ging tegen MVV Maastricht een ongekende periode achter de rug die vrijdagavond 11 maart (exact één maand geleden) symbolisch werd afgesloten met een door een stroomstoring gestaakte ontmoeting tegen Jong PSV in het Cars Jeans Stadion met een tussenstand van 0 – 1. Na de nederlaag tegen de Limburgers had de residentieclub te maken met vier lek gestoken banden van de toen nog in dienst zijnde hoofdtrainer Ruud Brood, met een uitgestelde uitwedstrijd tegen FC Eindhoven vanwege corona (wordt a.s. maandag 14 maart ingehaald),  met storm Eunice van 18 februari jl. waardoor de thuiswedstrijd tegen Telstar (staat nu op de rol voor 21 maart a.s.)  door stormschade in het stadion niet door kon gaan, een hoofdtrainer en teammanager die aan de kant werden gezet en als klap op de vuurpijl een wedstrijd die door een stroomstoring pas om 21.10 uur begon en na 24 minuten spelen bij een stand van 0 – 1, na een tweede stroomstoring, definitief gestaakt werd.    

Na de ruime nederlaag van maandag 7 maart jl. tegen Jong Ajax, wat de eerste competitiewedstrijd was onder leiding van trainer Giovanni Franken, begonnen de Hagenaars, met vertraging, aan de ontmoeting met de jongelingen van het PSV van trainer Ruud van Nistelrooy. Het eerste wapenfeit was een gele kaart voor Thomas Verheydt die hard doorging op een tegenspeler waarbij overigens ogenschijnlijk de eerste overtreding van Eindhovense kant werd gemaakt. Na een klein kwartiertje was het Verheydt die de bal met zijn hoofd geen goede richting kon geven waardoor de bal ruim over het doel van de bezoekers verdween. De gasten uit Eindhoven namen in de 23e minuut een voorsprong door Johan Bakayoko na balverlies op eigen helft van Benjamin Reemst,  die na zijn sterke optreden tegen Jong Ajax, opnieuw in de basis stond.  Een minuut later viel de stroom opnieuw uit en zal het restant van deze wedstrijd op een nader tijdstip uitgespeeld moeten worden.    

      

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong PSV:  na 24 minuten bij een stand van 0 – 1 gestaakt.

Scoreverloop: 23e min. 0 – 1 Bakayoko,

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaarten: Verheydt (ADO Den Haag),

Toeschouwers:  NB

Opstelling ADO Den Haag: Damen, Matthys, Kemper, Verheydt, Bourard, Kishna, Asante, Amofa, Steijn, Reestraat, Catic

Opstelling Jong PSV: Muller, Markelo, Seelt, Vos, Oppegard, Kjolo, Bakayoko, Tielemans, Colyn, Nassoh, Saibari


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s wedstrijd: Ashton Tokromo
Foto’s storing: Wim Meijerink