ZVV Den Haag vrouwen boekt nipte zege

DAMWOUDE (F) – ZVV Den Haag Vrouwen speelt volwassen en vol vertrouwen. Teamcaptain Priscilla de Vos leidt haar team naar een belangrijke en nipte 3-4 uitzege bij het verrassend sterke ZV Libertas.

Na afloop van de spannende pot een opgeluchte en blije ZVV Den Haag coach René Havermans:”Deze overwinning hadden mijn speelsters echt nodig!”

CAMPUS DAMWALD – René Havermans en Jeffrey Brand konden na afloop niets anders doen dan de speelsters te complimenteren met het vertoonde spel en de winst. ZVV Den Haag scoorde al na 2 minuten spelen de 0-1. Clubtopscoorster Samia Kaaouane was hiervoor verantwoordelijk. Niet snel daarna kwam ZV Libertas via de trefzekere Sam Bosman keihard terug met twee doelpunten en bood de stand om in een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Een bij vlagen flitsend spelend ZVV Den Haag schrok wakker en liet zich niet imponeren door de felheid van de tegenstander. Onder aanvoering van de in topvorm verkerende captain Priscilla de Vos joeg de Haagse eredivisionist op de verdiende gelijkmaker. Het was dan ook niet vreemd dat uiteindelijk twee minuten voor het rustsignaal de Haagse goalgetter de 2-2 binnen tikte, overigens na een schitterende groengele aanvalsgolf.

In de tweede helft ontspon zich een strijd tussen twee ploegen die nog meer voor de winst gingen. Keepster Lisa Franken moest dan ook alle zeilen bijzetten om Friese goals te voorkomen. Ze moest vier minuten na rust toch vissen, de trefzekere Sam Bosman tikte de bal binnen, 3-2. ZVV Den Haag toonde veerkracht en liet goed futsal zien. Eén de uitblinksters aan Haagse zijde Larissa Boerenstam, kilometervreter Britt Kettenburg en Sylvana Den Boer waren zeer alert in sommige kritieke situaties op eigen helft en in geval alarmerende fases voor het Haagse doel. De gevaarlijke Lavinia Poku trok steeds 2 of 3 ZV Libertas speelsters naar zich toe en strooide met beslissende passes. Priscilla de Vos scoorde 8 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker, 3-3. Maar ZVV Den Haag wilde meer, maar kwam onder een enorme druk te staan. ZV Libertas trainer Sesar Bergman haalde een ander tactisch plan uit de kast en liet een meespelende keepster meedoen met de Friese pogingen om ook voor de winst te gaan. Maar het geluk was aan de kant van ZVV Den Haag. Uitgerekend aanspeelpunt Lavinia Poku mocht dan eindelijk haar verdiende goal maken, 3-4!

Daarna braken er spannende minuten aan. Tot het einde ontspon de wedstrijd zich tot een ware thriller. Maar uiteindelijk klonk daar toch het bevrijdende eindsignaal. ZVV Den Haag wint. De volle buit gaat naar de Residentie. In de spelersbus op de wegterug naar Den Haag werd het nog urenlang gezellig en zong de Haagse ploeg mee op de tonen van het ultieme overwinningslied “Je krijgt die lacht niet van mijn gezicht” lalalaalalaala!

Futsal liefhebber en trainer-coach Havermans:”Onze slogan “Vertrouwen en Bouwen” is er gisteren goed uitgekomen . De speelsters toonden inzet en lef. Ze durfden fouten te maken,  toonden veerkracht en er was sprake van team spirit.

De Hagenaar:”Pech en geluk, alles kwam in deze wedstrijd voor. Maar de basis, vertrouwen erin blijven houden, voerde de boventoon. Hierdoor werden er doelpunten voorkomen en kansen gecreëerd en benut. We stonden er als team en lieten zien op eredivisieniveau kunnen zaalvoetballen en mee kunnen doen.” En hij vervolgt zijn relaas:”Verdedigend, zeker in de tweede helft, stond het als een huis en opbouwend werden er goede acties gedaan en ook afgemaakt. Dat zegt veel, zeker met de meevoetballende keeper van ZV Libertas.

Havermans:”Vergeet niet, we spelen niet zo lang met elkaar, en dan zo presteren, is een compliment, naar het team en de individuele speelster. We moeten zo doorgaan en werken aan de rest, vertrouwen en bouwen.

‘TikTok’ revelatie Havermans eindigt zijn betoog zoals verwacht op z’n Cruyffiaans: “Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je!”

“En dat hebben we gedaan…”, aldus de trotse trainer!

Bijzonderheid: In de “3e helft” liet het bijna voltallige bestuur van de thuisclub zich van haar beste kant zien. Alleskunner en boegbeeld van ZV Libertas Jouke Dantuma en zijn sympathieke eega Thea Dantuma De Vries en niet op de laatste plaats de trotse preses Hans Bosma toonden zich zichtbaar verheugd en trots om de bezoeker(s) te mogen verhalen over hun club ZV Libertas. Het ontvangst in de bestuurskamer was warm, hartelijk en gastvrij. Niet iedereen in Damwoude en omstreken – bleek desgevraagd- in een ‘boerderij met hooiberg’ te wonen. Hilariteit alom! Onder het genot van een herkenbaar hapje en een 0% drankje groeide het samenzijn van het gemeleerde gezelschap uit tot een zeer ontspannen sfeer met ruimte voor grappen en grollen. Het arbitrale trio en de ZVV Den Haag vertegenwoordiger voelden zich welkom door de spontaniteit van de aimabele ZV Libertas kopstukken. Het prestigieuze onderkomen van de Friese eredivisionist getuigt in ieder geval van professionaliteit, clubtrots en futsal ambitie. Fantastische mensen in Friesland. Dat is 1 ding wat zeker is.