Wedstrijd The Hague Royals tegen Landstede Hammers wordt opnieuw vastgesteld

Ruim anderhalve week geleden speelde The Hague Royals de thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers. Althans, dat was de bedoeling, ware het niet dat het scorebord het vlak voor aanvang begaf. De wedstrijd kon hierdoor helaas niet worden gestart en  kregen de Hagenaars aanvankelijk een reglementaire 0-20 nederlaag opgelegd.

Tegen dit besluit heeft het bestuur van de Royals onmiddellijk bezwaar aangetekend, omdat zij  het voor het basketbal én de fans een betere oplossing vonden de wedstrijd opnieuw in te plannen. De scheidsrechters hadden de thuisclub  immers 45 minuten de kans moeten geven om de scoreborden te repareren, maar zij gaven slechts 15 minuten.

Vorige week werden de Royals al in het gelijk gesteld door de Geschillencommissie van de BNXT League, maar om administratieve redenen  besloot de BNXT League daartegen in  beroep te gaan.

Woensdagavond heeft de Geschillencommissie in antwoord op het  hoger beroep opnieuw vastgesteld dat de wedstrijd  moet worden ingepland. Tot groot genoegen van The Hague Royals, omdat de fans, het team en iedereen die betrokken is bij de club krijgen waar ze recht op hebben.

Op dit moment proberen The Royals  de wedstrijd opnieuw in te plannen. Vanwege het wedstrijdprogramma van de bezoekers zal de wedstrijd dit weekend gespeeld moeten worden.