Waterpolo Den Haag pakt verdiende winst op De Ham

De aansluiting, om uit de directe degradatie zone te komen heeft Waterpolo Den Haag, door met 11-7 te winnen van De Ham, voor elkaar gekregen. Een wedstrijd waar Waterpolo Den Haag vanaf het begin tot het einde aan de positieve kant van de score bleef staan.

De Hagenaars waren vanaf het begin scherper en wisten dit heel knap de hele wedstrijd vol te houden. Geen moment verzwakte het team onder leiding van aanvoerder Koen Heiden, die op de juiste momenten ook het doel wist te vinden met enkele fraaie acties vanaf de midvoor positie. Vanuit de tweede lijn onderscheidde Jeroen Willemsen zich door vier treffers voor zijn rekening te nemen. Coach Mark van Engelen zag na deze belangrijke winstpartij wel degelijk kansen voor behoud van het eredivisieschap. Het team blijft strijden en legt zich niet zo maar neer na de stroeve start van deze competitie.

Waterpolo Den Haag speelt de komende weken nog de belangrijke thuiswedstrijd tegen Schuurman BZC en uit tegen PSV. Wedstrijden die punten moeten opleveren om uit de directe degradatie zone te blijven. Tussendoor staan er wedstrijden tegen de topploegen op het programma waar winst een aangename verrassing zou zijn.

Periode standen 3-2, 1-1, 3-1, 4-3.
Doelpunten Waterpolo Den Haag: Koen Heiden 4x, Jeroen Willemsen 4x, Fabian van Niekerk 2x en Tim van der Bend 1x.

Haagse Waterpolo dames pakken de koppositie na winst op ZV Haerlem.

Revanche was voor de Haagse waterpolodames de motivatie om de uitwedstrijd tegen ZV Haerlem te winnen. De ploeg van coach Anton Heiden wisten ZV Haerlem van scoren af te houden in de eerste twee perioden en stelde zo een verdiende 4-1 winst veilig en pakte de koppositie in de 1ste divisie.

In de eerste competitie wedstrijd was Haerlem in het Hofbad, Waterpolo Den Haag de baas en ging met een 4-7 winst naar huis. Dit was een verliespartij die rechtgezet moest worden.
De verdediging onder aanvoering van Larissa Kuijpers zat goed op slot in de eerste twee periodes en Nikita Toet bracht met twee doelpunten rust in het team. Na een tegendoelpunt van Haerlem, pas einde derde periode, bleven de Haagse dames rustig en was Emilie van Zeggelaar met twee treffers succesvol.

Komend weekend staat de bekerwedstrijd op het programma tegen UZSC Utrecht.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap