UltimAir Hijs Hokij wint topper tegen Bulldogs en verstevigt koppositie

UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond de Topper tegen Bulldogs Liège gewonnen. In De Uithof namen de nummers 1 en 2 van de BeNe League het tegen elkaar op. Deze kwalitatief goede wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Haagse club met 3-1.

Vrijwel vanaf de eerste puckdrop hadden de spelers van Hijs Hokij de touwtjes in handen tegen de Bulldogs uit Liège. De Belgen kregen weinig grip op het spel van de thuisclub die gelijk uit de startblokken schoten. Het is aanvaller Stace van Bentem die gelijk in de eerste minuut het publiek kon laten juichen en de 1-0 binnen schiet. 

In de tweede periode waren beide teams in evenwicht en wisten ook niet te scoren, ondanks de grote kansen die er gecreëerd werden. Keer op keer stuitte een aanvaller op één van de goalies die allebei deze avond wisten uit te blinken en met geweldige, vaak onmogelijke reddingen van grote waarde waren voor hun team. In het laatste deel van de wedstrijd speelde Hijs Hokij net zo goed als de eerste periode en kwam het met mooie combinaties het aanvalsvak binnen. De thuisclub verdubbeld in de 43e minuut uiteindelijk haar voorsprong via een doelpunt van Oosterveld. De Amsterdammer krijgt de puck bij de tweede paal en weet Bulldogs-goalie Passingham van dichtbij te passeren: 2-0. Even later maken de Belgen de aansluitingstreffer via Henry en is de spanning volledig terug in de wedstrijd. 

Laatste kans

Met een van 2-1 neemt Liège vlak voor tijd een time-out en wordt het alles of niets. Passingham wordt eraf gehaald en de Bulldogs mogen een extra aanvaller gebruiken. De consequentie is wel dat het Luikse doel leeg is en daar weet Hijs-aanvaller Alan van Bentem van te profiteren. Vanuit het eigen verdedigingsvak schiet de nummer 7 de puck in het lege doel en stelt daarmee de overwinning veilig: 3-1. 

Bulldogs Liège heeft nu een achterstand van 3 punten op koploper Hijs Hokij met één wedstrijd meer achter de rug. Vanavond speelt de ploeg uit Den Haag haar volgende wedstrijd. In België nemen ze het op tegen Heylen Vastgoed HYC, de club die momenteel vierde staat in de competitie. 

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Bulldogs Liège 3-1

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:
1′ Stace van Bentem (1-0)
43′ Joey Oosterveld (2-0)
59′ Alan van Bentem (3-1 Empty Net)

Redactie: Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap