Koude douche in eigen huis voor ADO Den Haag tegen MVV Maastricht

ADO Den Haag liep vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion tegen een koude douche aan. Na een 0 – 2 ruststand trokken de Limburgers met 2 – 3 aan het langste eind en namen hiermee revanche voor de 2 – 6 nederlaag eerder dit seizoen in de eigen De Geusselt wat de Hagenaars toen de eerste periodetitel opleverde.  

Na de nipte 0 – 1 overwinning afgelopen zondag bij FC Den Bosch gingen de 4.347 Haagse toeschouwers er eens goed voor zitten in de verwachting dat de thuisploeg de drie punten zou gaan pakken met een ruime overwinning. De bezoekers die tot deze wedstrijd de ploeg waren die de meeste nederlagen in de KKD had geleden (zestien, red.) maakte vanaf het begin duidelijk dat ze zich niet zomaar naar de slachtbank zouden laten leiden.

De thuisploeg die niet kon beschikken over Koopmans, Janmaat, Breinburg, Steijn en Elia (komt dit seizoen niet meer in actie, red.) werd gelijk vanaf het begin geconfronteerd met de intenties van de bezoekers namelijk compact spelen en via de omschakeling zo snel mogelijk het doel van de Hagenaars opzoeken. Direct vanaf de aftrap zochten de Limburgers de aanval wat resulteerde in een verdwaald schot op het doel van de thuisploeg. In die eerste minuten werd gelijk duidelijk dat aanvaller Toshio Lake de man was die in de gaten gehouden moest worden.  Hij liet zich in die beginfase al duidelijk zien en toonde dat door op snelheid het Haagse doel op te zoeken waarbij zijn schoten op dat moment nog de juiste richting miste. Na een klein kwartier belandde een goede combinatie tussen Samy Bourard en Xander Severina voor de voeten van Thomas Verheydt maar die zag zijn inzet geblokkeerd worden. De uitbraken van de bezoekers bleven de Haagse defensie volop problemen bezorgen en het was wachten op de eerste tegentreffer hoewel daar wel hulp van Haagse kant voor nodig was want de  0 – 1 van Mart Remans mocht met name Jamal Amofa zich aanrekenen, vier minuten later moest doelman Alessandsro Damen weer de bal uit het net halen na een strak schot van de, na een knappe één/twee,  volledig vrijstaande Lake (0 – 2). Ook de thuisploeg kreeg kansen via ondermeer Verheydt (kopbal net naast), na een voorzet van Severina. Ricardo Kishna zag in de extra tijd zijn schot in de benedenhoek knap gekeerd worden door keeper Romain Matthys (geen familie van ADO speler Hervé Matthys, red.). Inmiddels had Ruud Brood al ingegrepen door de falende Amofa te vervangen door aanvaller Marius van Mil.

Tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft met Michael  Mulder voor Severina nam de thuisploeg het heft gelijk in handen en al in de eerste minuut na de hervatting was het Verheydt die uit een voorzet van aanvoerder Boy Kemper met het hoofd  de 1-2 aantekende. Het thuispubliek ging er gelijk goed voor zitten maar drie minuten later was de marge weer twee goals door een treffer van Lake die de bal vanaf de achterlijn, waarbij Tyrese Asante zich kinderlijk eenvoudig liet aftroeven door de maker van de 0 – 1 Remans, op een presenteer blaadje kreeg en de stand op 1 – 3 bracht.

Na deze tegenslag had de thuisploeg nog ruim veertig minuten om nog in ieder geval nog een punt uit deze wedstrijd te halen maar verder dan een goal van invaller Marius van Mil op een assist van Verheydt kwam de thuisploeg niet.

In de extra tijd van zes minuten had Bourard nog bepaald pech door in de laatste minuut van deze blessure tijd met een halve omhaal de kruising te raken. Door deze onverwachte nederlaag raakt de tweede plaats in de stand voor de Hagenaars verder uit zicht en naderd de tegenstander van volgende week vrijdag, FC Eindhoven,  de Hagenaars tot op één punt.          Karakteristieken

ADO Den Haag – M VV Maastricht: 2 – 3   (0 – 2)

Scoreverloop: 28e min. 0 – 1 Remans, 32e min. 0 – 2 Lake, 46e min. 1 – 2 Verheydt , 49e min. 1 – 3 Lake, 77e min. 2 – 3 V.Mil

Scheidsrechter: Clay Ruperti


Gele kaarten: Kishna, Verheydt (ADO Den Haag),   Souren, Schenk ( MVV Maastricht)

Toeschouwers: 4.347


Opstelling ADO Den Haag: Damen, Matthys, Kemper, Klas, Verheydt, Bourard, Kishna, Asante, Amofa(38/v.Mil), Severina (46/M.Mulder), Ćatić


Opstelling MVV Maastricht: Matthys, Zeegers, Yegen, Blummel (86/Bösing), Souren (78/v.Bommel),  Remans(63/Ntelo), Waem (85/Malungu), Dzepar, Penders (79/Kleinen), Lake, Schenk


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen