HRC nipt onderuit in klassieker tegen DIOK

De rugbyers van HRC hebben zaterdagmiddag in een inhaalwedstrijd bij het Leidse DIOK met 21-17 verloren.

Het duel tussen beide clubs heeft altijd de afgelopen decennia een extra beladen tintje gehad vanwege de ligging dicht bij elkaar. Ondanks dat het (door covid, blessures en oranje-verplichtingen) weer schrapen was, was HRC er klaar voor en ging het van start met een kick off om even na drie uur.

Het eerste wapenfeit volgde in de 11e minuut: penalty kick voor HRC, maar deze ging net naast de palen. Acht minuten later kwam alsnog de eerste score voor de Haagse rugbyers op het bord: try en ook conversie leverde ook geen problemen op. 0-7.

DIOK antwoordde echter direct en de conversie werd eveneens niet gemist. 7-7.

In de 24ste minuut wist Jacey van Kampen HRC weer op voorsprong te zetten met een try. De conversie wordt echter gemist 7-12. Daarna weer DIOK met een pushover scrum die resulteerde in de tweede try voor de thuisclub. De niet te missen conversie bracht de stand na een half uur op 14-12 in het voordeel van de Leidenaren.

HRC bleek niet op schot, want ook de penalty kick in de 35ste minuut werd gemist waardoor beide teams met een stand van 14-12 de rust in. Direct na de thee scoorde Duarte van Gijzelen voor HRC een try, maar weer werd de conversie gemist. Na de 14-17 stand in Haags voordeel antwoordt  DIOK gepast: een try en conversie zorgden voor de 21-17 eindstand.