HRC in Castricum hard onderuit

De rugbyers van HRC hebben zaterdag in en tegen Castricum en behoorlijke oorwassing te slikken gekregen. De Hagenaars gingen tegen de subtopper in de Ereklasse met 74-20 onderuit.

HRC had, met spelers die verplichtingen hebben bij Oranje en de nodige blessures, moeite om een team op te stellen en kwam met name voorwaartsen tekort. Met wat kunst- en vliegwerk kon er toch afgereisd worden richting Castricum.

HRC begon met 14 man aan het duel. Desondanks ging het in de eerste helft nog aardig gelijk op. In de 9e minuut was de eerste score voor de thuisploeg en na de geslaagde conversie kwam de stand op 7-0. Na een kleine twintig minuten kwamen de Haagse rugbyers goed terug in het duel door een try van Wiebe van de Knaap en nam HRC na een benutte penaltykick HRC de leiding: 7-8.

Nog geen vijf minuten later scoorde Jacey van Kampen een try en kickte Lorenzo Groos de conversie tussen de palen:  7-15. Even later was het weer de beurt aan  Castricum dat voor een grote marge tussen beide teams zorgde na een productieve periode. HRC keek bij rust tegen een 27-15 achterstand aan.

Na rust had de Castricumse ploeg steeds vaker door waar de zwakke plekken zaten van de Hagenaars en liet de man minder aan Haagse zijde zich extra voelen en ging het hard. CAS scoorde 7 trys, HRC helemaal tegen het einde van het duel nog één. Eindstand: 74-20. Een domper voor de Hagenaars die na dit speelweekeinde op de ranglijst van de Ereklasse slechts op een achtste positie zijn terug te vinden. Pas over drie weken kan HRC revanche nemen op de afgelopen periode door in Leiden van aartsrivaal DIOK te winnen.

Redactie: HRC/Ronald Mooiman
Foto’s: Erwin Bartman – Meer foto’s op SportSnap