Haagse driebanders delen tweemaal de punten

Foto: Martin van Oostveen

De driebandspelers van J&F Auto’s/Den Haag hebben dit weekeinde tweemaal op vreemde bodem met 4-4 gelijkgespeeld. Op de zaterdag deelden de Hagenaars de punten met Bousema/Lochem. Een dag later kwam er in het uitduel bij Dallinga.com geen winnaar uit de bus.

Ondanks dat het altijd een hele reis is naar Sluiskil, was het zaterdag tevergeefs moeite voor de Haagse driebanders. Tegen het plaatselijke Bousema-Lochem werd een punt gepakt. Met als hoogtepunten de ruim 2 moyenne van ‘Queen’ Therese Klompenhouwer en  de strijd van Barry van Beers tegen zijn kopman in de Belgische competitie Peter de Backer, met een mooi moyenne van twee.


Ook de tweede partij van dit weekend, op de zondag, heeft een punt opgeleverd voor team J&F Auto’s/Top Biljarten Den Haag. De rit naar Lochem, om daar het sterke Bousema te treffen, was een onstuimige reis met veel regen. Maar ook nu weer niet voor niets. Jeffrey Jorissen en Herman van Daalen moesten als eerste de arena betreden tegen respectievelijk , Martin Horn en Frans van Schaik. Waar het bij Van Daalen over en weer ging, nam Jeffrey al snel de leiding en ging met een voorsprong van 9-20 de pauze in. Hierna heeft hij deze voorsprong kunnen behouden en haalde de meet in 20 beurten.


Van Daalen deed er iets langer over maar bleef in de spannende strijd kalm, voor zover dat mogelijk is bij de ‘Herminator’, wat resulteerde in de tweede overwinning. Zaterdag waren Barry en Therese de uitblinkers, helaas lukte het vandaag een stuk minder en moesten ze beide de overwinning aan de tegenstander gunnen.

Redactie: J&F/Ronald Mooiman
Foto: Archief