Derby WHC/Hercules – EHC kent geen winnaar of toch wel?

In sporthal Boswijk stond donderdagavond de Haagse tweestrijd tussen WHC/Hercules en EHC op het programma. Sinds tijden waren ook de fans weer welkom en die kregen helaas een matige partij voorgeschoteld waarbij alleen de uiteindelijke einduitslag enig reuring onder spelers en publiek zou brengen. De thuisploeg leek, ondanks veel technische fouten, al bij rust op rozen te zitten met een comfortabele 15-10 tussenstand op zak.

De marge van 5 treffers ten faveure van de mannen van Richard Rijkens en Bart de Koning bleef in het 2e gedeelte tot 5 minuten voor het einde zo goed als intact, met name in stand gehouden door de weer uitblinkende goalie Stefan Stapper die weer regelmatig  een enorme sta in de weg was voor de aanvallende aspiraties van de opponent.

De eindspurt van de ploeg van trainer Andre vd Bosch was echter bewonderenswaardig want in de slotminuten wist het in no time de achterstand volledig weg te werken en in de slotseconde zelfs de winnende 27-28 te maken….. althans dat dacht heel EHC maar de arbitrage besliste helaas voor de rode lantaarndrager anders, eindstand 27-27 en deze ging als zodanig in de boeken van de bond.

Natuurlijk kort na afloop teleurgestelde koppen in beide kampen. Bij de thuisploeg omdat een op het oog veilige marge niet over de streep werd getrokken en bij de bezoekers natuurlijk onvrede over de discutabele einduitslag. Gezien het spelbeeld zeggen wij als neutrale toeschouwer dat, gezien het spel, beide teams eigenlijk blij mogen zijn met een punt.

Redactie: PR WHC/Hercules
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap