ADO vrouwen na bekerwinst op PEC Zwolle naar halve finale TOTO KNVB Beker

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in de kwartfinale om de TOTO KNVB Beker op het terrein van Be Quick’28 in Zwolle de vrouwen van PEC Zwolle na een 1 – 1 ruststand met 1 – 3 verslagen en zich daardoor geplaatst voor de halve finales.  Daarmee revancheerde de Haagse vrouwen zich voor het dubbele verlies in de reguliere competitie, toen de Zwolse vrouwen zich beide keren de sterkste toonden.

Eerste helft

In de eerste helft was de eerste mogelijkheid na een klein kwartier spelen voor de thuisploeg maar Danique Noordman kon net niet bij de vrije trap in de zestien van de bezoekers omdat de bal te veel snelheid had. Een paar minuten later was het Jannette van Belen die uit een corner van Romy Speelman naast het Zwolse doel kopte. De ploeg van trainer Sjaak Polak bleef op zoek gaan naar de openingstreffer en had bepaald pech toen Maartje Looijen haar schot op de lat uiteen zag spatten. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers toch op de verdiende voorsprong door Maartje Looijen uit een voorzet van Liz Rijsbergen. Ondanks dat de vrouwen uit de Residentie de overhand bleven houden slaagde de thuisploeg er vlak voor rust toch in om op gelijke hoogte te komen door Jeva Walk op een assist van Celien Tiemens en de ploegen dus met een 1 – 1 score de kleedkamers op konden zoeken.

Tweede helft

Na de thee was het ADO dat de eerste grote kans kreeg in de persoon van Kirsten Van de  Westeringh maar haar inzet verdween over het Zwolse doel. De betere kansen bleven komen voor de bezoekers maar een volgende grote kans voor opnieuw Van de Westeringh verdween weer over het doel van de thuisploeg. Een treffer kon niet uitblijven en na een dieptepass van Amber Verspaget was het Rijsbergen die op snelheid richting het doel van de thuisploeg trok en koelbloeding de 1 – 2 aantekende. Nauwelijks twee minuten later schoot aanvoerder Gwyneth Hendriks uit een corner snoeihard de 1 – 3 binnen en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Weliswaar ging de formatie van Sjaak Polak nog wel op zoek naar meer treffers maar er kwam geen verandering meer in de stand.

Opsteker

Door het bereiken van de halve finales is dit een enorme opsteker voor de Haagse vrouwen die in de reguliere competitie vrijwel kansloos zijn om zich nog te plaatsen voor de kampioenspoule. De halve finales zullen worden afgewerkt tussen 18-20 Maart.

PEC Zwolle – ADO Den Haag: 1 – 3  (1 – 1)

Scoreverloop: 30e min. 0 – 1 Looijen, 41e min. 1- 1 Walk, 68e min. 1 – 2 Rijsbergen, 70e min. 1 – 3 Hendriks

Scheidsrechter: Overtoom

Gele kaarten: L.Speelman (PEC Zwolle), v.Belen, Rijsbergen, Nelemans (ADO DH)

Toeschouwers: 300

Opstelling PEC Zwolle: Pondes, Vliek, Pruim, Auée, Murray, Speelman (46/Heijne), Tiemens, Noordman, Walk, v.Olst, Schilder (78/White)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget,Douma (68/ Raaijmakers), Speelman, Nelemans, v.d.Westeringh, Ravensbergen, Rijsbergen, v.Belen, Looijen