Waterpolo Den Haag pakt belangrijk punt bij SVH

De Haagse waterpolomannen pakte in de uitwedstrijd tegen SVH een verdiend 10-10 gelijkspel, periode standen 3-4, 2-2, 2-3, 3-1. Na een snelle achterstand van 2-0 speelde de mannen van Coach Mark van Engelen een prima wedstrijd.

De gehele wedstrijd werd een voorsprong behouden, tot de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd. Bij een stand van 10-10 waren beide teams op jacht naar de zo belangrijke winst om afstand te nemen van de onderste positie op de ranglijst. In de laatste minuut van de wedstrijd keerde de uitblinkende doelman van Waterpolo Den Haag, Joris Geurts, een strafworp om het verdiende punt mee naar Den Haag te nemen.

In het Hofbad tegen De Ham volgende week, is een belangrijke wedstrijd om aansluiting te krijgen op naaste concurrent PSV.

Doelpunten aan Haagse zijde van: Twan de Kadt  4x, Fabian van Niekerk 2x, Bart Turk, Coen Berendse, Koen Heiden, Jorik van Amesz elk 1x.

ZPB Barendrecht – Waterpolo Den Haag (VR)

De dames van Waterpolo Den Haag, speelde na lange tijd, weer een wedstrijd en pakte uit tegen ZPB Barendrecht, een 5-5 gelijkspel. Periodestanden: 0-1, 1-2, 2-2, 2-0.

Tot de vierde periode dicteerde het team van Anton Heiden de wedstrijd. Met een 3-5 voorsprong in de laatste periode was de winst zeker haalbaar, echter het scoren van doelpunten aan Haagse zijde haperde, zodat ZPB langszij kon komen door twee keer te scoren.

In de volgende wedstrijd uit tegen koploper ZV Hearlem, kan na winst, een belangrijke stap gezet worden naar de koppositie.

De Haagse doelpunten werden gescoord door: Emilie Zeggelaar 2x, Irene de Vreede, Amber van Veen en Nikita Toet elk 1x.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s:Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap