VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO Badminton tegen Drop Shot werd dus weer zonder publiek gespeeld. Desondanks speelden de Wateringers een goede wedstrijd en waren er mooie wedstrijden te zien via de livestream. De strijd tussen de nummers drie en vier in de kampioenspoule eindigde in een 4-4 gelijkspel.

Nick Fransman mocht deze avond de plek innemen van Jim Middelburg in de herendubbel. Samen met Russell Muns speelde hij tegen de onlangs in het nationale gestopte Wessel van der Aar en de Deen Mathias Thyrri. Russell en Nick moesten even warm worden in de eerste set, maar namen aan het einde de leiding en pakten de set. Met vlak en aanvallend spel brachten zij de heren van Drop Shot aan het wankelen, waarna zij de tweede set redelijk eenvoudig binnen haalde. De vaste dubbeldames Myke
Halkema en Milou Lugters speelden tegen Alyssa Tirtosentono en Christine Busch Andreasen. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel lange rallys. Alyssa en Christine speelden echter een betere wedstrijd en pakten de winst.

Nick speelde net als de vorige keer zijn singel tegen Lars Kros. Lars deed zijn best, maar Nick was een maatje te groot. In twee sets pakte Nick deze wedstrijd. Hanna Couwenhoven speelde op de andere baan haar singel tegen Jayme Laurens. Hanna speelde koeltjes en trok in de derde set aan het langste eind. Hierdoor had VELO Badminton een 3-1 voorsprong op Drop Shot. Dion Rovers mocht vervolgens tegen good old Dicky Palyama. Dicky had vanaf het begin de regie in handen en Dion kwam er in de tweede set wel beter in. Desondanks ging de wedstrijd naar Dicky. Invalster Veda
Diemel mocht singelen tegen Novi Wieland. Veda kwam echter niet lekker in haar spel en kreeg geen grip op de wedstrijd. Novi pakte de winst in twee sets.

Met een tussenstand van 3-3 moesten de mixen gaan beginnen. Ruben Kweekel en Milou Lugters speelden tegen de Denen Mathias Thyrri en Christine Busch Andreasen, maar het lukte hen niet om de wedstrijd hun kant op te trekken. Op de andere baan speelden Jim Middelburg en Myke Halkema een driesetter tegen Alyssa Tirtosentono en Wessel van der Aar. Jim en Myke begonnen goed aan de wedstrijd, maar in de tweede set gingen
ze wat te veel mee met het spel van Drop Shot. De derde set herpakten ze zich en werd het een eenvoudige overwinning. Dit bracht de eindstand van de wedstrijd op een 4-4 gelijkspel.

Verslag: PR VELO Badminton
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap