UltimAir Hijs Hokij verliest in eigen huis van Unis Flyers

UltimAir Hijs Hokij is er niet in geslaagd om al haar thuiswedstrijden te winnen. De Haagse ijshockeyers verloren vrijdagavond in eigen huis met 2-4 van UNIS Flyers Heerenveen.

Voor het eerst sinds maanden waren er eindelijk weer fans te zien op de tribunes in De Uithof. Natuurlijk in wat kleinere getallen dan normaal, maar er was weer iets van sfeer te voelen in de ijshal. Dat leken de spelers ook te voelen, want de puck lag na één minuut al in het Heerenveense net. Notabene oud Flyers-speler Ronald Wurm maakte de 1-0. Vlak daarna trok Heerenveen de stand alweer gelijk door een doelpunt van Nijland. De aanvaller schaatste om doelman Magnus heen en kon de puck vrij inschieten.

Het was een leuke wedstrijd om te zien. Het spel ging snel heen en weer en beide teams vochten voor elke centimeter. Hijs Hokij beloonde zichzelf in de achtste minuut door weer op voorsprong te komen. Het was Evers die op aangeven van Boer de 2-1 erin schoot. Terwijl sommige fans al dachten met een voorsprong de kleedkamer in te gaan, trok Heerenveen vlak voor de pauze de stand weer gelijk. Flyers-captain Hunt schoot van grote afstand schitterend in de kruising: 2-2.

Energie kwijt
In de rest van de wedstrijd leek Hijs Hokij haar energie een beetje kwijt te zijn. Het team van Chris Eimers slaagde er niet meer in heel gevaarlijk te zijn voor het Heerenveense doel. De Flyers waren daarentegen effectief met het afmaken van de kansen. In slechts drie minuten tijd was de spanning uit de wedstrijd. De Finse Nikkila en verdediger Hoekstra wisten beide te scoren en zorgde uiteindelijk voor de eindstand van 2-4.

Hierdoor verliest Hijs Hokij haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen en voor de derde keer dit seizoen van Heerenveen. De Friezen zijn tot nu toe de enige ploeg die meer dan één keer wisten te winnen van Hijs Hokij. Vandaag spelen de Uithofbewoners haar volgende wedstrijd. De Haagse club reist af naar België om het op te nemen tegen Mechelen Golden Sharks.

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs UNIS Flyers Heerenveen 2-4

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

1′ Ronald Wurm (1-0)

8′ Justin Evers (2-1)

Redactie: Kjelt Vlaardingerbroek (Hijs)
Foto’s: Olaf Otten – Meer foto’s op SportSnap