UltimAir Hijs Hokij hervat BeNe League na winterbreak met overwinning

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij boekte vrijdagavond een mooie overwinning bij de hervatting van de BeNe League. In eigen huis wist Hijs Hokij met 4-3 te winnen van het Belgische Herentals.

Het was duidelijk te zien dat zowel de Belgen als Hijs Hokij opnieuw in hun ritme moesten komen. Om die redenen was het af en toe wat slordiger, maar de wedstrijd was er niet minder leuk om. Deze eerste wedstrijd na de winterbreak was gelijk tot het laatste moment spannend. Het was dan ook des te jammer dat er nog geen publiek welkom is. Beide ploegen legde een mooi duel vol met inzet op het ijs. In de openingsfase was het Herentals die in een korte tijd twee doelpunten wist te scoren en de thuisploeg op een 0-2 achterstand bracht.

Hijs Hokij was hiermee wakker geschudt en trekt de stand uiteindelijk gelijk door doelpunten van Logozzo (1-2) en Oosterveld (2-2). Het was nu de beurt aan de Haagse club om door te zetten en een keer op voorsprong te komen. Maar even later gebeurt juist het tegenovergestelde: Herentals weet doelman Magnus voor de derde keer te passeren en zet de wedstrijd op 2-3. Echter blijft Hijs Hokij karakter tonen en dat loont! Zes minuten voor tijd trekken de rood/blauwen de stand voor de tweede keer in deze wedstrijd gelijk. Mike van Oeveren verrast doelman Van Looveren en schiet de puck links in de hoek: 3-3. Slechts drie minuten voor het einde van het duel komt Hijs Hokij nog op voorsprong! Het is Jay Huisman, die later zal worden uitgeroepen tot de ‘man van de wedstrijd’, die zijn ploeg de overwinning bezorgt: 4-3!

Met de winst in De Uithof blijft Hijs Hokij nog altijd ongeslagen in de eigen ijshal en weet het goed te beginnen in het nieuwe jaar. Vandaag reizen de ijshockeyers af naar België om het op te nemen in en tegen Chiefs Leuven.

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Heylen Vastgoed HYC 4-3

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

9′ Adam Logozzo (1-2)

27′ Joey Oosterveld (2-2)

54′ Mike van Oeveren (3-3 Powerplay)

57′ Jay Huisman (4-3)

Redactie: Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Olaf Otten – Meer foto’s op SportSnap