The Hague Royals doet ondanks technische malaise toch een beetje aan klantenbinding

Er blijft The Hague Royals dit seizoen weinig bespaard. Een seizoenlange blessure bij een van de twee Amerikanen, wedstrijden met een half team uitgeschakeld en natuurlijk net als iedereen tijdenlang zonder publiek. Nu mocht er weer een beetje en was er publiek, begaf de techniek het in de Sportcampus Zuiderpark en moest de wedstrijd tegen Landstede Hammers afgelast worden met een reglementaire 0-20 nederlaag.  

En het zag er zo veelbelovend uit. Het ideale tijdstip van 19.30 had veel ouders met jonge kinderen naar de sporthal gelokt en voor het eerst in tijden was er een gezellig geroezemoes te horen. Toen de wedstrijd echter moest beginnen gebeurde er echter niets. De spelers bleven inspelen en bij de wedstrijdtafel was het een druk gebaar en gedoe. Uiteindelijk bleek dat er een technisch mankement aan een van de borden was zodat de wedstrijd niet kon aanvangen. En dus moesten zowel de beide teams als het publiek teleurgesteld afdruipen.  

Hulde voor de spelers 

Gelukkig dachten enkele spelers daar anders over. Op initiatief van captain Deividas Kumelis werden de talrijke kinderen naar de vloer geroepen en werden er spelletjes gedaan. Ook sommige spelers van de bezoekers deden hier – heel sportief – aan mee. Een half uur later was iedereen nog bezig en hadden de kinderen dus toch een leuke avond. Dus eindigde de avond met toch een sprankje hoop: namelijk dat deze kinderen voor het basketball gewonnen worden en later de fanbase van de Haagse profclub gaan vormen. Het spreekwoord zegt dat wat je niet doodmaakt je alleen maar sterker maakt. Dan is er vanavond toch aan de toekomst gewerkt.

Redactie en foto’s: Ruud van de Graaf