Scheidsrechter eist hoofdrol op bij zege UltimAir Hijs Hokij in Leuven

UltimAir Hijs Hokij heeft dit weekend uitstekende zaken gedaan. Na de winst op HYC Herentals op vrijdagavond, won de Haagse Ploeg gisteren van Chiefs Leuven. In een lastige wedstrijd won Hijs Hokij uiteindelijk met 3-4.

Hijs Hokij kwam goed uit de startblokken op de Leuvense ijsbaan: Jelle Kronenburg trok in de vierde de wedstrijd open met zijn doelpunt. De Chiefs, die momenteel laatste staan in de BeNe League, wisten zichzelf vijf minuten later te belonen en kwamen via aanvaller Blockx op gelijke hoogte.

Scheidsrechter heeft moeite met niveau
Wat volgde was een lastige periode, die er niet makkelijkere op werd door het onnavolgbare optreden van scheidsrechter Filip Kalse. In de 17e minuut van de wedstrijd stuurt de referee Hijs-speler Kick en hoofdcoach Chris Eimers richting de kleedkamer. Het leek alsof de beste man zijn eerste wedstrijd floot en moeite had om het niveau aan te kunnen. Vlak voor het einde van de wedstrijd mocht ook verdediger Logozzo het ijs verlaten en gaf de scheidsrechter zijn derde ‘game misconduct’ van de avond.

Desondanks laat Hijs Hokij zich niet uit het veld slaan en kwamen de ijshockeyers na een 1-2 achterstand terug op 2-2. Opnieuw was het Kronenburg die het net wist te vinden. De Haagse ploeg wilde nu doorpakken en dat lukte ook, want enkele minuten later lag de puck in het Belgische net. Aanvaller Huisman zorgt ervoor dat de rood-blauwen voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong komen.
In de laatste periode geeft Hijs Hokij weinig kansen weg en maakt gelijk gebruik van de mogelijkheid wanneer een speler van Leuven de strafbank kan gaan opzoeken. Op de powerplay is het Oosterveld die het vierde doelpunt aan Haagse zijde maakt en de marge op twee goals brengt. Op het einde was het nog even spannend toen Chiefs-aanvaller Miettunen er 3-4 van maakte, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Hijs Hokij en kon het de punten mee nemen naar Den Haag.

Daarmee was het een zes punten weekend voor Hijs Hokij. Op vrijdag 21 januari spelen ze in de eigen Uithof de BeNe League topper tegen Bulldogs Liege. Een ware kraker tussen de nummer één en twee van de competitie.

EINDSTAND: Chiefs Leuven vs UltimAir Hijs Hokij 3-4

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗔𝗶𝗿 𝗛𝗶𝗷𝘀 𝗛𝗼𝗸𝗶𝗷:

4′ Jelle Kronenburg (0-1)

32′ Jelle Kronenburg (2-2)

36′ Jay Huisman (2-3)

50′ Joey Oosterveld (2-4 Powerplay)

Redactie: Kjelt Vlaardingerbroek
Foto’s: Robert Bos