Inter Rijswijk H1 trapt 2022 af in de beker

Morgen, zaterdag 22 januari 2022, speelt Inter Rijswijk Heren 1 de eerst wedstrijd van het jaar. Niet in de Topdivisie B, die al sinds 27 november 2021 stilligt, maar in de 16e finales van het Nationale Bekertoernooi. Waar dit bekertoernooi gewoonlijk de motivatie ‘misschien mogen we uiteindelijk tegen een eredivisionist’ meebrengt, was dat de afgelopen weken anders. Vanwege het nog-altijd-in-het-bekertoernooi-zitten kreeg Inter Rijswijk H1 eind december een topsportstatus. Daarmee mocht de Rijswijker equipe blijven trainen terwijl het grootste deel van Nederland thuis op de bank zat. De aanstaande wedstrijd tegen FOOX Olhaco H1 kreeg daarmee ook een andere lading: niet ‘misschien treffen we een eredivisionist’ maar ‘bij winst mogen we blijven sporten’.

De versoepelingen van een week geleden hebben deze zwaarte weer enigszins van de wedstrijd afgehaald, nu een verlies niet meer leidt tot een directe volleybalstop. Met de stand in de competities – Inter staat 4e (met 17 punten) in de Topdivisie B versus Olhaco’s 12e plaats (met 4 punten) in de Topdivisie A – lijkt winnen bovendien een verplichting voor de Rijswijkers. We weten echter allemaal dat wedstrijden in het veld en niet op papier gewonnen worden, en zo ook de Rijswijkers. Olhaco, dat vanuit het Drentse Hoogeveen naar Rijswijk af zal reizen, is een relatieve onbekende. Slechts enkele oudgedienden bij Inter zijn in een ver oosters of noordelijk verleden nog eens van de baan geslagen door een Sander Kemperman in topvorm. Dat deze man nog altijd in het veld staat bij de Hoogeveeners betekent alleen al dat van onderschatting geen sprake mag zijn. De mannen van Inter Rijswijk – die allemaal inzetbaar zijn dit weekend – zullen naast gedegen volleybal de wil om te winnen op de mat moeten leggen om een stap verder te gaan in het bekertoernooi. Want dan, als naast deze ook de volgende wedstrijd (tegen Compaen of DIO Bedum) gewonnen wordt, mag Inter Rijswijk eindelijk tegen een eredivisionist.

Zaterdag speelt Inter Rijwijk thuis om 16:00 tegen FOOX Olhaco. De wedstrijd is live te volgen via de volgende link:

Voorbeschouwing door Jurriaan Vink, teamfoto door Yungson Yan