Hellas weer niet sterk genoeg

Afgelopen zaterdag speelde HV Hellas tegen Dynamico uit het Brabantse Oss. De mannen van Hellas hadden nog iets recht te zetten na het onnodige verlies tegen Havas het weekend ervoor. Hellas kampte nog steeds met veel blessures. Basisspelers Kevin Pronk en Pim van Starrenburg waren helaas niet van de partij. Ook Pim van Drimmelen, Michael Pronk en Thomas Beltman konden niet bij de selectie aansluiten. Dynamico heeft hun draai gevonden en de laatste twee wedstrijden gewonnen. Zij waren overduidelijk gebrand om te winnen en hun reeks door te zetten.

HV Hellas begon door de missende spelers met een verassende opstelling. Thierry van Zundert, de fenomenale rechterhoekspeler, speelde dit keer op de cirkel. Nieuwe aanwinsten Martijn Poot en Jesse van der Linden mochten de wedstrijd starten. Ook jeugdspelers Ismail Fakhir en Yannick van Zundert stonden in de basis. Nadat Martijn Poot de 1-0 voor Hellas er feilloos inschoot, ging het spel erg gelijk op. Door een hard werkende dekking van beide partijen werd er weinig gescoord. Na tien minuten scoorde Wessel Coster, die vanwege een lichte blessure op de bank begon, de 2-2 vanaf de penaltystreep. Na een gelijk opgaande periode wist Dynamico een voorsprong van twee punten te pakken, waardoor Maarten Roestenburg, coach van HV Hellas, genoodzaakt was een time-out in te zetten. Helaas kon Hellas zich niet herpakken en bleef Dynamico uitlopen, wat leidde tot een ruststand van 6-12.

Hellas begon de tweede helft een stuk beter. De verdediging stond erg goed, waardoor Hellas, zoals vanouds, op snelheid de aanval kon spelen. Na een aantal minuten raakte Wessel Coster na een nare val op zijn pols geblesseerd. Toch wist Hellas zich, ondanks het verlies van de altijd belangrijke Wessel Coster, terug te knokken tot twee punten achterstand. De laatste twintig minuten viel Hellas terug in hun spel van de eerste helft, er werd een stuk trager gespeeld en kansen werden niet afgemaakt. Het laatste redmiddel, mandekking aan de gevaarlijke Chiel van Iperen, bleek niet te helpen. Hellas verloor de wedstrijd met 21-27.

Na een zware en harde wedstrijd kon Hellas de punten niet in Den Haag houden. Opnieuw werd er verloren van een tegenstander waarvan Hellas, op papier, niet zou moeten verliezen. Donderdag 20 januari is de volgende wedstrijd van HV Hellas tegen BFC, de nummer 4 uit de Eredivisie. Hopelijk kan Hellas zich herpakken en een spannende wedstrijd neerzetten.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen – Meer foto’s op SportSnap